Én ide mindig hazajövök! (galéria)
Kultúra

Én ide mindig hazajövök! (galéria)

Az Omega producere, szövegírója Trunkos András vendégeskedett kedden este a Forrás-Új Tükör Klubban. A közel 90 perces beszélgetés során a Rolls Frakció egykori zenésze felidézte kiskunhalasi élményeit, de beszélt az idei év terveiről.  Kiemelte, ő Kiskunhalasra mindig hazajön.

- Nagykanizsán születtem, de a hatvanas évektől, amikor a szüleim ideköltöztek, egészen a nyolcvanas évek középéig ide jártam haza. Ennél többet nem jártam sehová sem haza, szóval maradok halasi- mondta a Forrás-Új Tükör Klub vendégeként Trunkos András. A neves szövegíró, producer szívesen mondott igent a szervezők invitálására, mondván a város fontos szerepet játszik az életében, rengeteg barátja, ismerőse él itt. Édesanyja, édesapja és testvére is a halasi temetőben nyugszik, gyakran jár ki hozzájuk, néhány éve pedig az általános iskolai találkozóján is részt vett. Név szerint beszélt Bende Béláról, Németh Buhin Lászlóról, Prácza Zoltánról és Szőry Jánosról is, akikkel jó kapcsolatot ápolt.

A beszélgetés során szóba került, hogy a Kolinda együttesben népzenészként szerepelt, aztán 1978-ban Párizsból hazatérve, egy vonaton találkozott barátjával D. Nagy Lajossal. Akkor beszélték meg, hogy András lemegy a Rolls egyik próbájára. Először úgy volt vele, kisegíti a zenekart, amelyből éppen akkor ment el a basszusgitáros, de aztán ottmaradt. Szívesen emlékezik vissza azokra az évekre is, pedig a hatalom nem kedvelte az együttest. Ráadásul neki volt működési engedélye, így őt tiltották el a zenéléstől. 

Szóba került a barátsága Kóbor Jánossal, akivel több évtizede munkakapcsolatban is áll. Jelenleg is az Omega producere, szövegírója. Mint mondta, feladatai és a közös fellépések kapcsán együtt dolgozott az Uriah Heep, a Nazareth, vagy éppen a Deep Purple tagjaival is. Ebben az évben az Omega nagy dobásra készül. - Egy német producerrel van szerződés, idén elkészül az új lemez, az Omega Testamentum. Ez rettenetesen nagy feladat lesz, a stúdiókkal, a grafikusokkal, zenészekkel kell egyeztetni, mozgatni kell őket. Természetesen koncertek is lesznek, szerte Európában - mondta Trunkos András, aki dalszövegíróként közel 270 dalt jegyez. (Részletek a Kultúrképben és  jövő szerdai Halasi Tükörben.)