Érdekes programok Halason
Kultúra

Érdekes programok Halason

Ha szeretnének kimozdulni otthonról, de nem tudják, hogy mikor, hol, milyen programok lesznek, akkor most nagyon figyeljenek, mert adunk néhány tippet!

Egy érdekes, kulturális programra várja az érdeklődőket a Pásztortűz Egyesület. Az őszi, téli népszokásokról hangoznak el előadásokat, a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, pénteken délután. Nagy Gábor az utolsó hagyományőrző palóc dudásról, Szikszai Zsuzsanna pedig az őszi betakarításról beszél majd. A 17 órakor kezdődő programra a belépés ingyenes.

Irodalom, zene, festészet, színház. Kult-Night címmel tartanak ingyenes kulturális estet pénteken 18 órától az Irish pubban. A program részeként R. Kárpáti Péter színművész előadását hallhatják a jelenlévők, a kiskunhalasi Kohi Habib új kötetét mutatja be, Akusztik Live koncertet tartanak helyi zenészek közreműködésével és megnyílik Bereczki Dorottya Lélekszárny című festménykiállítása is.

Megkezdődik az őszi színházi évad Kiskunhalason. Első alkalommal a Zsákbamacska című zenés vígjátékot tekintheti meg a közönség, a Körúti Színház társulatának előadásában, október 19-én, kedden. Az est során többek között Vándor Éva, Placskó Emese és Oroszi Tamás szórakoztatja majd a publikumot. Az előadással kapcsolatban érdeklődni a Halasi Média és Kultúra Sétáló utcai ügyfélszolgálatán lehet.

Emlékezzünk 1956 hőseire! Október 23-án, szombaton délelőtt 9 órától a forradalmi lobogó felvonására várják a halasiakat az Országzászló emlékműhöz. Ezt követően kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjainak ünnepi műsora a Városi Filmszínházban. Beszédet Bányai Gábor országgyűlési képviselő mond. Az esemény végén virágok elhelyezésére nyílik lehetőség a kopjafánál.