Fazekas Eszterék indították a bulit
Kultúra

Fazekas Eszterék indították a bulit

Nekünk, kiskunhalasiaknak büszkeségre adhat okot, hogy az idei Nyárindító Főtérparty nyitókoncertjén egy halasi énekesnő állt színpadra. Fazekas Eszter Supergroup nevű zenekarával mutatkozott be szülővárosában.

Remek hangulatban telt a 2023-as Nyárindító Főtérparty nyitóestje. A Bethlen Gábor téren Fazekas Eszter lépett először színpadra. A halasi énekesnő zenésztársaival közel hatvan percen keresztül szórakoztatta a publikum.

- Büszke vagyok erre a zenei projektre, amivel most Halason is fellépünk, hiszen már egy ideje kizárólag a Supergroupban lévő srácokkal koncertezünk. Remek dolog velük a színpadon lenni, egészen másként mozgok ebben a zenei közegben, mint amikor csak egyedül állok közönség elé, egy alapra énekelve. Nagyon tehetségesek a zenésztársaim, teljesen másképp szólalnak meg a dalaink az élő hangszereknek köszönhetően – árulta el Eszter.

Mint megtudtuk, a formáció már negyedik éve működik sikeresen. A zenészek nagyon örülnek annak, hogy Eszterrel dolgozhatnak.

- 2019-ben történt meg a nagy találkozás. Ismertük egymást már korábban is, aztán egyszer úgy alakult, hogy elkezdtünk együtt munkálkodni. Össze is állítottunk egy kisebb repertoárt, de mire elindulhattunk volna egy közös úton, beütött a covid, így mi is leálltunk. A kényszerpihenő után tavaly jött el az a pont, amikor Eszter azt mondta, élesszük fel a közös projektünket. Mindannyian első szóra benne voltunk, elkezdtünk alkotni, és ennek ez lett az eredménye, amit most itt, Kiskunhalason is láthat, hallhat a közönség – tudtuk meg Szentgallay György basszusgitárostól.

A halasi publikum nagyon kedvelte Eszterék produkcióját. Percről-percre egyre többen gyűltek össze a főtéren, a kellemes dallamok hatására. A csapat jó élményeket szerzett a bulin, s mint mondták, bíznak abban, hogy új dalaikkal még visszatérhetnek majd ide zenélni.

A helyszínen készült felvételeket, interjúkat a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának jövő csütörtöki adásában láthatják majd az érdeklődők.