Főtéri fúvósötös (galéria)
Kultúra

Főtéri fúvósötös (galéria)

Kitűnő narráció és kiváló muzsikusok. A TérZene program újabb kiskunhalasi állomásán egy színvonalas koncertet láthattak az érdeklődők. A Zenepavilonban pénteken délután a Farkas Ferenc Fúvósötös muzsikált, repertoárjukban közismert klasszikus dallamok csendültek fel.

Nem véletlen, hogy Farkas Ferenc nevét viseli a szegedi fúvósötös. A  kétszeres Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész volt a névadó. A zeneszerzői pályáját meghatározó hatások között ott találjuk a magyar népzenei elemeket, a klasszikus hagyományt, az olasz és általában a mediterrán dallamosságot, valamint a tizenkétfokú technikát egyaránt. Mindez jól fémjelzi azt a repertoárt és stílust, amelyet a szegedi muzsikusok képviselnek. 

A TérZene program kiskunhalasi előadását a halasi főtéren megmutatták a zenei sokszínűséget, professzionalizmusukat. Mind az öten kíváló zenészek, mestereik saját hangszerüknek, ráadásul ez az ötös felállás is tökéletes harmóniát, egységet mutat. Aki arra járt és belehallgatott, vagy éppen tudatusan ülte végig a koncertet, jól szórakozott. Külön említést érdemel a remek narráció, amely humoros, könnyed, ugyanakkor rendkívül tartalmas volt. A TérZene jövő pénteken 14 órakor folytatódik, a főtéren a Vivat Bacchus szerepel majd,