Hakol Beseder
Kultúra

Hakol Beseder

Kiskunhalason adott nagysikerű koncertet a szegedi Docpiano Band. A kéttagú formáció remek hangulatot teremtett a zsinagógában. Bő hatvanperces műsorukban héber popzenei slágerek és egyéb zenei kincsek csendültek fel.

A Docpiano Band a Kiskunhalasi Zsidó fesztivál záró produkciójaként állt közönség elé. Mint megtudtuk, a zenekar igazi kultúrmissziónak tekinti, hogy műsorukat a lehető legtöbb emberhez eljuttassák.

-  Munkakapcsolatunk tíz éves múltra tekint vissza. A Hakol Beseder műsorunkkal, ami annyit jelent héberül, hogy „minden rendben”, hét éve kezdtük járni az országot. Célunk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy a héber zene egyáltalán nem csak a klezmermuzsikából áll. Műsorunkban tágítjuk a héber zenei kört, mellyel reményeink szerint a szórakozás mellett új ismeretekkel is el tudjuk látni az itt jelenlévő zsidó és nem zsidó nézőket, hallgatókat – árulta el Kovács András énekes.

Abban a zenekar mindkét tagja egyetértett, hogy formációjuk sikere az összeszokottságnak és a szakmai alázatnak köszönhető leginkább.

- Bár mindketten nagyon különböző emberek vagyunk, zeneileg mégis nagyon közös a stílusunk. Tízéves közös múltunknak köszönhetően egy koncertet, de akár egy egész fesztivált is végig tudunk úgy játszani, hogy gyakorlatilag egymásra sem kell közben néznünk, szinte tudjuk azonnal, mire gondol éppen a másik. Egy formáció attól lesz működőképes, ha a tagok maximálisan arra törekszenek, hogy erősítsék a többieket. Ez éppúgy igaz egy olyan kicsi zenekarra, mint a miénk, mint egy soktagú csapatra – mondta Juhász Máté zongorista, énekes.

A zenekar koncertjén készült felvételeket a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának csütörtöki adásában láthatják az érdeklődők.