Halasi csipkés bábelőadások
Kultúra

Halasi csipkés bábelőadások

A Szivárvány Bábszínházi Alapítvány halasi csipkés bábelőadásokkal várta a gyerekeket a Csipkeházban. Két nap alatt négy alkalommal adták elő a hungarikumunkról szóló, mesés történetet. Fejes Józsefné arról beszélt, hogy mostanra érett be igazán ez a darab.

Egyedi minisztériumi támogatásban részesült a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány nemes kezdeményezése, miszerint vigyék közel a gyerekekhez az ismeretterjesztő, helytörténeti vonatkozású előadást mesés elemekkel kiegészítve. A halasi csipke című, bábokkal megjelenített történet pozitív értékelést kapott a közönségtől.

- Óvodásoknak hirdettük meg. A halasi csipke című előadást június 15-én és 16-án 9 órakor és 10.30-kor adtuk elő – tájékoztatott Fejes Józsefné, a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. – Kiskunhalasról a Bóbita óvodából három csoport jött, ott volt  Gólyafészek óvoda, az egész Szent József-óvoda és a Vasút utcai vegyes csoportja képviseltette magát. Vidékről, Kunfehértóról is ellátogattak hozzánk – tette hozzá.

Egyedi minisztériumi támogatással valósult meg a két nap négy előadása. A műsort ingyenesen tekinthették meg a gyerekek.

- A halasi csipkét hungarikumként mutatjuk be. A történet mellett a látvány és a zene együttese leköti a gyerekeket. Több, mint tíz éve adtuk elő először, talán most érett be ez a darab igazán – fogalmazott Fejes Józsefné.