Halasi mesevilág (galéria)
Kultúra

Halasi mesevilág (galéria)

Hambalkó Magdolna legújabb, sorrendben tizenhatodik kiállítása a Református Kör Közösségi Házában tekinthető meg. A tárlat a Halasi mesevilág címet kapta, ami legutóbbi, nagy volumenű művének a címe is egyben. Ezt az alkotást kétezer munkaóra alatt készítette el.

A Halasi mesevilág elnevezésű gyűjteményes anyag szeptember 9-e óta látogatható Kiskunhalason, a Református Kör Közösségi Házában. A megnyitón Bödecs Pál, a Kiskunhalasi Református Kollégium lelkész-főigazgatója köszöntötte a közönséget. Úgy fogalmazott, Hambalkó Magdolna olyan világot mutat meg, ami itt van körülöttünk, de kevesen látják. Igazi értéket képvisel. Azt tanácsolta, szeressük, támogassuk.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere beszédében hangsúlyozta, az iskolakezdéssel felpörgött a kulturális élet Kiskunhalason. Kifejezte abbéli reményét, hogy az elkövetkezendő hónapokban nem lesz szükség újabb zárra a pandémia miatt. Azt mondta, ez a kiállítás nagyon kedves számára, a babák különlegesek. A Halasi mesevilág című alkotás egyedi módon, aprólékos munkával mutatja be Kiskunhalast maketten, amely remek lehet városmarketing célokra, ha ezzel az alkotó is egyetért. 

Árendás Rózsa pedagógus osztotta meg a gondolatait a hallgatósággal Hambalkó Magdolna művészetéről. A megnyitón úgy fogalmazott, ide mindenki azért jött, mert megtartotta a játékos, gyermeki énjét. A tárlat minden tárgyának minden millimétere saját munkája eredménye. Fával, bambusznáddal, fémmel, műgyantával, papírral, fonallal, gyurmával, textillel is dolgozik.

A számos díjjal kitüntetett, aranykoszorús mester, babakészítő, Hambalkó Magdolna egy csodálatos világba kalauzolja el kiállításának látogatóit. 

A rendezvényen közreműködött Feketéné Dánfi Krisztina gyermekkórusával és Fekete Patrik gitárjátékkal. 

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal