Hamupipőke kalandjai
Kultúra

Hamupipőke kalandjai

Egy, a kicsik és nagyok körében is jól ismert, népszerű történetet gondoltak újra a Fogi Színház művészei. A Hamupipőke című előadást a Tiszti Klub nagytermében láthatta a kiskunhalasi gyermekközönség. A színes jelmezek és díszletek, valamint a fülbemászó dallamok nagy sikert arattak.

Zene, tánc, kalandok és persze sok-sok nevetés. A Hamupipőke című előadás Gregussné Modok Mariann meghívására érkezett Kiskunhalasra.

- Az eredeti történetet mindenki nagyon jól ismeri. A mi előadásunk attól másabb, hogy picit újraértelmeztük a sztorit, valamint a jelenetekhez íródtak remek musicaldalok, amik sokkal színesebbé teszik az egész produkciót. Az átdolgozás során arra törekedtünk, hogy a történet legjelentősebb pontjain ne változtassunk, de mégis egy modernebb előadást kapjanak a nézőtéren ülők – árulta el Fogarasi András igazgató.

A címszereplő Hamupipőkét Pászti Viktória keltette éltre. Mint mondja, nagyon jó érzéssel tölti el, amikor óvodásoknak, kisiskolásoknak játszhat.

- Azért szeretem ezt az előadást, mert a gyerekek sok élménnyel gazdagodhatnak általa. Hamupipőke szerintem maga a remény, hisz megmutatja, hogy egy olyan szörnyű helyzetből is, amiben ő él, ki lehet jutni. Gyerekeknek játszani mindig nagy öröm, hiszen ők őszintén tudnak nevetni, rácsodálkozni dolgokra, ezekből az élményekből pedig mi, színészek is nagyon sokat tanulhatunk. Nem titkolt célunk, hogy azt szeretnénk, a nézőtéren ülő kicsik vigyék haza az előadás jó hírét szüleiknek, így a későbbiekben akár a felnőttek, akár ezek a gyerekek rendszeres színházba járók lehetnek majd.