Három bajusz gazdát keres
Kultúra

Három bajusz gazdát keres

Ez volt a címe annak az író-olvasó találkozónak, melynek keretében Vig Balázs meseíró mutatta be interaktív módon könyveit a halasi óvodásoknak. A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az olvasás és a mesék fontosságával.

A közel 60 perces előadás során az író több alkalommal is bevonta a kicsiket, sőt a felnőtteket is a történetekbe.

- Minden alkalommal másképp mesélek az óvodásoknak, mint például az iskolásoknak. Minden ilyen író-olvasó találkozónak az a lényege, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Interaktív programról van szó, így a játék is maximálisan belefér, e mellett pedig nem titkolt célom, hogy a közönség tagjai megismerjék a könyvtárat. Ha megszeretik a helyet, szeretettel fognak ide máskor is eljönni, ez pedig azt eredményezi, hogy a későbbiekben olvasó diákok, majd pedig könyvszerető felnőttek lesznek. Túl vagyok az ezredik könyvbemutatómon, remek tapasztalataim vannak. A gyermekközönség a legjobb a világon, ezt bátran ki merem jelenteni – árulta el a meseíró.

Vig Balázs könyvei korábban is népszerűek voltak a halasi könyvtár látogatói körében, ez az érdeklődés pedig most várhatóan tovább fokozódik majd.

- Közkedvelt szerzőről van szó, ezért tartottuk remek lehetőségnek, hogy a gyerekek találkozhatnak egyik kedvenc írójukkal a halasi könyvtárban. Az interaktív előadások mindig más élményt nyújtanak a kicsiknek, mint egy hagyományos értelemben vett felolvasás. Abban bízunk, hogy akik ma itt vannak, máskor is eljönnek majd hozzánk – nyilatkozta Erhardt Györgyi intézményvezető.