(►) Házhoz megy a Zenede: három teltházas koncert, zenetörténeti előadással (galéria)
Kultúra

(►) Házhoz megy a Zenede: három teltházas koncert, zenetörténeti előadással (galéria)

Három telt házas előadást tartott a Házhoz Megy a Zenede Oktatási Centrum a Közösségek Házában. A  Bordás József  Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész,  Artisjus-díjas zenepedagógus által vezetett kiváló zenekar, Baricz Gergő sokoldalú, szuggesztív éneklése miatt maradhatott emlékezetes minden jelenlévő számára a produkció. Sok diák élt a lehetőséggel, és kipróbálta az elektromos dobot, a zongorát, a gitárt és a basszusgitárt is.  

Sokan próbálkoztak már azzal, hogy élvezetessé tegyék az egyébként szikár tényként is előadható zenetörténetet. A Házhoz Megy a Zenede Oktatási Centrum megtalálta a megoldást: egy koncert kereteibe ágyazza be a tudnivalókat, a különböző korszakok neves előadóiról, stílusteremtőiről, hogy aztán a legismertebb dalaikon keresztül meg közelebb hozzák őket a hallgatósághoz. Bordás József Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész,  Artisjus-díjas zenepedagógus, a centrum művészeti vezetője kiváló moderátor is, aki humorosan, ugyanakkor precízen, számtalan érdekességgel megfűszerezve kalauzolja a diákokat a zenetörténetben. A Kárpát-medence turné keretiben ezt a kiskunhalasiak is meghallgathatták, három telt házas előadás keretében a Közösségek Házában.

Adva volt egy kiváló zenekar:  Baricz Gergő ének, Kovács Felicián billentyűs hangszerek, Bordás József dob,  Köpöncei Déniel basszusgitár, Nagy Zoltán gitár, amely profi módon játszotta a közismert dalokat. A képzeletbeli időutazáson Ray Charles-tól eljutottunk egészen Azariah-ig. A fiatalok pedig jól fogadták a profi módon előadott dalokat, volt közös éneklés, tánc, tombolás, jókedv. Gergő remek énekes, sokoldalúságát, hangi adottságait tökéletesen bizonyította. Az előadásokat követően pedig a Yamaha Music Europe jóvoltából hangszereket próbálhattak ki a diákok. Volt elektromos dob, basszusgitár, gitár, zongora is. Köszönjük az élményt!

(A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum előadását a Magyar Kultúráért Alapítvány, Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósították meg.)