Idén is bulival indult a nyár Halason
Kultúra

Idén is bulival indult a nyár Halason

A terveknek megfelelően, pénteken délután megkezdődött a 2022-es Nyárindító Főtérparty és Street Food Show a Bethlen Gábor téren. Sokan kilátogattak a rendezvényre, hogy megkóstolják a büfékocsik különleges fogásait és, hogy bulizzanak egy jót a fellépő zenekarok koncertjeire. A háromnapos fesztivál első estéjén a Balkan Fanatik volt a sztárfellépő.

Hamburgerek, sült húsok, BBQ specialitások, koktélok, sörök, borok, pálinkák, üdítők és még megannyi finomság várja az éhes és szomjas halasiakat Kiskunhalas főterén egészen vasárnap estig a Nyárindító Főtérparty és Street Food Show keretében. Az árusoknál péntek délután óta lehet kóstolgatni a finomabbnál finomabb ételeket, italokat.

A gasztronómia mellett természetesen a kulturális programoknak is legalább ilyen nagy szerepük van a rendezvényen. A színpadi produkciók sora a kiskunhalasi Rocklife zenekar koncertjével kezdődött meg.

A Heavenhike zenekar Bajáról érkezett. A tehetséges fiatal zenészekből álló csapat 2018 óta járja a környék és az ország fesztiváljait. Mint mondták, kizárólag saját dalokat játszanak, céljuk, pedig, hogy ne minél több, hanem jobb minőségű szerzeményt tudjanak nyújtani közönségüknek.

A nap leginkább várt produkciója a Balkan Fanatik koncertje volt. A csapat idén ünnepli fennállásának húszadik évfordulóját. A zenekar két alapítója, Yorgos és Lepe a Halasmédiának adott interjújukban elmondták, korábban nem ismerték egymást, egy véletlennek köszönhetően ismerkedtek meg, barátságuk és közös zenei érdeklődésük olyan erős volt, hogy már két évtizede dolgoznak együtt a Balkan Fanatikban.

Nincs kiskunhalasi, szabadtéri rendezvény bulizene nélkül. Ezt most is a Welcome hozta el a táncoslábú közönségnek. A banda ezúttal egy vendégtaggal is kiegészült és egészen szombat hajnalig muzsikáltak a jelenlévők legnagyobb örömére.

A programok szombaton délelőtt 10 órától a Városi gyermeknappal, vasárnap pedig a sportnappal folytatódnak.