(►) Ilyen volt a XX. Kiskunhalasi Zsidó Fesztivál
Kultúra

(►) Ilyen volt a XX. Kiskunhalasi Zsidó Fesztivál

Már két évtizede annak, hogy a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség minden év augusztusának végén a helyi zsinagóga udvarára invitálja az embereket, felekezettől függetlenül. 2024-ben két napon keresztül ünnepelhettek együtt a jelenlévők. Különféle előadások, koncertek és gasztronómiai különlegességek szerepeltek a kínálatban.

Több évtizedes hagyománya van annak, hogy Kiskunhalason, augusztus végén Zsidófesztivált rendeznek. A szervezők idén minden eddigitől színesebb programot állítottak össze. Ritter Nándorné, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke kérdésünkre elmondta, sok pozitív visszajelzést kapott a vendégektől, ami igazolja, hogy jó úton halad a fesztivál.

A halasi fesztiválnak azért van nagy jelentősége, mert vallási hovatartozás nélkül kínál remek programlehetőségeket az érdeklődőknek.

A vasárnapi programok keretében, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség egy együttműködési megállapodást kötött a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület tagjaival, melynek keretében biztosították egymást a kölcsönös segítségnyújtásról.

Az idei rendezvény egyik díszvendége Ungár Anikó volt, aki a mellett, hogy elvarázsolta a közönséget, őszintén elmondta gondolatait azokról a dolgokról, amik őt kimondottan bántják és zavarják. Mint elhangzott, fájdalmas, hogy a mai, modern világban megannyi információ rendelkezésünkre állna, hogy tájékozódjunk, sokan vannak, akik továbbra is szűk látókörűek és kitartanak szörnyű eszmék mellett.

A rendezvény fellépőivel készített interjúinkat a Kultúrkép magazinban tekinthetik meg az érdeklődők.