(►) Imádják a gyerekek a Bogyó és Babóca kiállítást
Kultúra

(►) Imádják a gyerekek a Bogyó és Babóca kiállítást

Bogyó, Babóca, Pihe, Vendel és a többiek mind-mind a kiskunhalasi Csetényi Élményparkban vannak. Bartos Erika írónő színpompás vándorkiállítása sokakat vonzott az utóbbi hetekben a park területére. Ma délelőtt egy bácsalmási óvodáscsoport utazott ide azért, hogy közvetlen közelről tekinthessék meg kedvenc mesehőseiket.

Az utóbbi hetekben sorra érkeztek a csoportok a Csetényi Élményparkba, ahol egy színes kiállítás várja a gyerekeket, felnőtteket.

- Nagyon pozitívak a tapasztalataink, már több százan látták Bartos Erika kiállítását a parkban. Egészen most szombatig, nyitva tartási időben lehet jönni, s megnézni, hol is él Bogyó, Babóca és a többi népszerű karakter –árulta el Vadkerti Mónika parkvezető.

A halasi érdeklődők mellett gyakran fordulnak meg itt csoportok, családok a környező településekről is.

- Mi Bácsalmásról jöttünk ma el ide. Nagyon szép ez a park, a kiállítás pedig külön öröm volt a gyerekeknek, szülőknek és nekünk, óvodapedagógusoknak is. Ebben a rohanó, digitális világban szükség van az ilyen közösségépítő programokra, mint ez a kiállítás megtekintés is – nyilatkozta Páncsity Lola Anna óvodapedagógus.

A gyerekeket és szüleiket láthatóan elvarázsolták a teremben látott vitrinek. Kérdésünkre az egyik édesapa elmondta, mivel ez a tárlat éppen az óvodás korosztálynak szól, a szórakozás mellett, pedagógiai szempontból is sok haszna lehet.

A Bogyó és Babóca kiállítás most szombatig tekinthető meg a Csetényi Élményparkban. Az eseményt Bartos Erika írónő mesedélelőttje zárja majd, amire előzetesen minden hely elfogyott.