Irodalom és állatvédelem - megkezdődtek az Országos Könyvtári Napok
Kultúra

Irodalom és állatvédelem - megkezdődtek az Országos Könyvtári Napok

Az olvasásra, a könyvek szeretetére, a könyvtári szolgáltatásokra hívják fel a figyelmet. Megkezdődtek az Országos Könyvtári Napok. A halasi Martonosi Pál Városi Könyvtárban jövő hétfőig többféle programot is tartanak. Az irodalmi előadások mellett idén az állatvédelem is hangsúlyt kap.

Gusztos Enid énekelt, diákok szavaltak. Zenés irodalmi műsorral kezdődtek meg Kiskunhalason az Országos Könyvtári Napok helyi programjai hétfő délelőtt.

A Petőfi költeményeket két iskola diákjai szavalták, ez adta a program különlegességét – mondta a programban közreműködő pedagógus, Palásti Károly. A Szent József Katolikus Általános Iskola illetve a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai közösen adtak műsort, ami itt állt össze egy egésszé – fűzte hozzá.

Az elkövetkező napokban több esemény is várja majd az érdeklődőket. Erről Erhardt Györgyi a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatója adott tájékoztatást.

Mint mondta: már tizenhetedik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire és erre az alkalomra rendhagyó programokkal és akciókkal készült a Martonosi Pál Városi Könyvtár.

A folytatásban, 5-én Bíró Brigitta a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke tart előadást. Október 6. a Megbocsátás napja, amikor büntetlenül vissza lehet vinni a már régóta kikölcsönzött köteteket, 7-én pedig ingyenes beiratkozásra lesz mód, de őszi játszóházat is tartanak Tizedikén 10 órától Telegdi Ágnes Csodálatos állatvilág című gyermekelőadása zárja a könyvtári hét halasi eseményeit.