Irodalom fókuszban
Kultúra

Irodalom fókuszban

Irodalmi estet tartott az Erdélyi Csillagok egyesület csütörtökön este a városi könyvtárban. Dr. Vojcsek Hajnalka jogász-tanár vállalta a moderátor szerepét. Az író-olvasó találkozó meghívott vendégét, Paál Zsoltot kérdezte műveiről. 

Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület időről időre jelentkezik programokkal városszerte. Dr. Döme Ottó elnök a rendezvényen hangsúlyozta: a régi erdélyi írók alkotásai mellett kortárs szerzők irodalmi műveinek bemutatását is felvállalták.

Paál Zsoltnak először a Nosztalgia című könyvét vettem a kezembe, és rácsodálkoztam. Úgy éreztük, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tartozik neki annyival, hogy bemutassuk őt a közönségnek – fogalmazott. Dr. Vojcsek Hajnalka beszélgetett a szerzővel munkásságáról, regényéről, novelláiról, verseiről, műfordításairól, könyveiről. Őszi irodalmi estjük Paál Zsolt alkotásaira épült. - A novellái nagyban szólnak gyerekekről, fiatalokról, és manapság ezzel is meg tudjuk fogni őket, hogy az olvasással foglalkozzanak – mondta. 

Paál Zsolt arról is beszélt, hogy tartós kapcsolatba került a kiskunhalasi Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesülettel. Tanítványaival évről évre részt vesz a szervezet által rendezett kárpát-medencei prózafelolvasó versenyen. - Itt ismerkedtem meg Ottóval és Hajnalkával. Itt alakult egy irodalom szeretetén alapuló barátság – tudtuk meg Paál Zsolttól. A rendezvényen közreműködött Temesvári Éva énekkel, továbbá Keresztes Evelin és Tősmagi Klaudia szavalattal. A műsorban Kerpits Miklós előadóművész novellát tolmácsolt a közönségnek. 

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal