(►) Itt a farsang, áll a bál…
Kultúra

(►) Itt a farsang, áll a bál…

A kiskunhalasi Bóbita Óvoda idén végre ismét megrendezhette a hagyományőrző farsangi mulatságát. A városi filmszínházban négy csoport állt közönség elé. A népviseletbe öltözött gyermekek jól ismert, farsangi rigmusokat, dalokat adtak elő, a szülők, családtagok legnagyobb örömére.

Szombaton délelőtt zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a kiskunhalasi mozi nézőtere. Több évnyi kényszerszünet után, idén végre ismét lehetősége nyílt a Bóbita Óvodának arra, hogy megtartsa hagyományőrző farsangi mulatságát.

A program keretében, egymás után négy csoport adott elő zenés, táncos műsort. A gyerekek képzeletbeli utazásra invitálták a közönség soraiban ülő családtagokat. Az egyik helyszín például a halasi vásár volt, ahol mindenféle portékát árultak és vehettek a jelenlévők.

Az előadásban csupa jól ismert dal, vers kapott helyet. Mint megtudtuk, az ovisok hosszú heteket töltöttek felkészüléssel. Gyakorlatilag, ahogyan visszatértek a téli szünetről, az óvodába, megkezdődött a hosszadalmas próbafolyamat. A végeredményt látva azonban mindenki egyetértett abban, hogy megérte a sok fáradozás.

Nagy sikere volt annak a kis jelenetnek is, amiben az óvodások egy falusi lakodalmat elevenítettek fel. Az eladósorba került lánynak először a kérők közül ki kellett választania a legszimpatikusabbat, majd jöhetett az esküvő és a mulatság.

A helyszínen készült interjúk, felvételek a Halas Televízió csütörtökön este 19:30-tól látható Kultúrkép magazinjában lesznek megtekinthetők. E mellett a Napi Mozaikokban is bemutatunk majd pár táncot a bóbitás farsangról.