Itt van szép karácsony
Kultúra

Itt van szép karácsony

Már hagyomány, hogy az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület előadással köszönti az ünnepeket. Az Itt van szép karácsony című műsorukat a Martonosi Pál Városi Könyvtárban tartották. A kiskunhalasi szervezet célja az Erdélyi Helikon szerzőinek és műveiknek a megismertetése, népszerűsítése. Céljuk továbbá visszahozni az olvasás varázsának örömét.

A két világháború közötti erdélyi irodalom a magyar kultúra szerves része. Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület szerint ma már ismét nyiladozik e csodálatos virág szirma.

- Az Erdélyi Helikon írói – Dsida Jenő, Wass Albert, Makkai Sándor – műveiből, novelláiból, verseiből állítottuk össze a műsort. Olyan szövegeket választottunk, amelyekből kiderül, hogy a 30-as, 40-es években hogyan élték meg a karácsonyt, mit jelentett a szeretet ünnepe. Szakrális jellegűek is a művek – mondta dr. Vojcsek Hajnalka tanárnő.

- Az Erdélyi Csillagoknak több olyan rendezvényén vettem már részt, miután úgy éreztem, hogy jó magyarnak lenni. Örömmel jöttem. Melengeti a szívemet a műsorba szerkesztett alkotások előadása – fogalmazott Jung Rebeka tanuló, az est egyik közreműködője.

Hozzászólás (0)