Jazz & Café
Kultúra

Jazz & Café

Új előadássorozat vette kezdetét a Közösségek Házában a jazz kultúrát népszerűsítendő. Első alkalommal az ETHNOKOR zenekar koncertezett Kiskunhalason.

 
A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében pénteken este indult a jazz formációk helyi bemutatkozásának teret adó sorozat. Az ETHNOKOR tagjai Szabadkáról érkeztek, világzenét és jazz muzsikát játszanak. Repertoárjuk a népzenén alapszik, népdalok dallamára és szövegére épül.

Azt vallják, hogy ha szeretnének bármit is elérni a zene terén, akkor vissza kell nyúlni a gyökerekhez. Ez az egyetlen járható út, amit aztán cifrázni, variálni lehet különböző irányzatokkal. Az ETHNOKOR hangzásból Miroslav Jovancic (hegedű), az együttes vezetője, Bakos Árpád (ének, koboz, tambura), Pálfi Ervin (nagybőgő, ének) és ifj. Kucsera Géza (szaxofon, zongora) adott ízelítőt.

A március 7-i program egy három részből álló tavaszi jazz sorozat első epizódja volt. A folytatásban március 21-én Bende Béla vezetésével a kiskunhalasi Heart Jammers Company, április 25én pedig a kecskeméti Dok Jazz Band játszik.

Kép-szöveg: Pál László

jazz