Jelenléti zenei verseny (galéria)
Kultúra

Jelenléti zenei verseny (galéria)

A pandémia után igazán jóleső érzés volt, hogy élőben lehetett hallani a Kiskőrösi Tankerületi Művészeti Iskolák Zenei Versenye résztvevőinek játékát. A megmérettetést negyedik alkalommal rendezték meg, Kiskunhalas adott otthont a programnak.

Két év kihagyás után lehetett újra jelenléti zenei versenyt rendezni. Az indulók 3 korcsoportban versenyeztek 9-féle hangszerrel. A május 12-i megnyitón Vágó Ferencné mondott beszédet. A Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója emlékeztetett arra, hogy tavaly online lehetett versenyezni a koronavírus-járvány miatt. A verseny céljaként a tehetséggondozást, az élményhez juttatást nevezte meg, ráadásul barátságok is kialakulhatnak a gyerekek között. Utalt arra, hogy egy-egy ilyen megmérettetés fegyelemre és figyelemre tanít.

A program résztvevőt Kovács Andrea köszöntötte. A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője kitért arra, mennyi munka, gyakorlás szükségeltetik a sikeres szerepléshez. Egy-egy ilyen alkalom hozzászoktathatja a gyerekeket a fellépéshez, magabiztosságot tud adni.

A szervezők nevében Juhászné Zelei Judit nyilatkozott a Halasmédiának. Az intézményvezető-helyettestől megtudtuk, a tankerület iskoláit várták a versenyre, hogy összemérjék tudásukat. A kiskőrösi és a kiskunhalasi iskolák és telephelyeik mutatkoztak be. Örömét fejezte ki, hogy felfedezhettek új tehetségeket, megismerhették egymás munkáját.

A zsűriben Fehérvári István Artisjus-díjas trombitaművész, elnök, Szeriné Biró Ágnes hegedűtanár, tanszakvezető és Kántor Erika nyugalmazott zongoratanár foglalt helyet. A diákok munkáját értékelve emléklapokat, nívódíjakat, kiemelt nívódíjakat adtak át.

A rendezvényt Borbényi Márta konferálta.

További részletek a Halasi Tükör hetilap május 25-i számában.