Jóemberek: több, mint egy hagyományos könyvbemutató
Kultúra

Jóemberek: több, mint egy hagyományos könyvbemutató

A jakabszállási pacalozó, Nyúzó Jóska, Margit, Dénes,  a történetben felbukkanó Pétisó; Kiskunhalason, az Erdei Ferenc tér. Szereplők, helyszínek Tallér Edina: Jóemberek című regényéből, amely a közelmúltban jelent meg. A városunkhoz ezer szállal kötődő írónő mindenképpen szerette volna, ha a számára oly fontos közösség is megismerje jobban a könyvet. Rendhagyó bemutató lesz ez a Csetényi Élményparkban, borral, zenével, élményekkel.

Idén jelent meg Tallér Edina legújabb regénye, a Jóemberek, Road Movie a Buckaságon címmel. Már a borító is sokat sejtető, de ha az ember beleolvas az oldalakba, gyorsan magával ragadja a sztori. Hétköznapi emberek,  sorsok, pillanatnyi boldogságok, örömök, mosolyfakasztó pillanatok elevenednek meg a sorok között, úgy érzi az olvasó, hogy ő is ott ül a Punto hátsó ülésén, és figyeli a főszereplőket, Margitot, Dénest. Jakabszállásra érve aztán együtt szállunk ki a házaspárral, megismerkedve a pacalozóval, Jolikákkal, Idegzsábával. Nem spoilerezek tovább, a történet nagyon is valós, XXI. századi, maga a magyar valóság. Edina megint eltalálta.

 A városunkhoz ezer szállal kötődő írónő mindenképpen szerette volna Kiskunhalason is bemutatni a regény. De nem a megszokott módon. Október 4-én, 18 órától a Csetényi Élménypark látogatóközpontjában lesz borkóstoló, beszélgetés, és zene is. Azok a dalok szólalnak meg élőben az alkalomra alakult Good Man formáció (Gerner Csaba ének; Gerner József basszusgitár; Borsódy László szólógitár; Jáger Levente dob) előadásában, amelyek szerepelnek a Jóemberekben. A zenekar már készül, a hangulatos próba is tökéletesen illeszkedett a könyv miliőjébe. 

A Good Man zenekar direkt az estére alakult (Fotó: Vezendi Gábor)