(►) Józsi bácsi karikatúrái beszédesek, elgondolkodtatóak (galéria)
Kultúra

(►) Józsi bácsi karikatúrái beszédesek, elgondolkodtatóak (galéria)

Olyan szeretettel beszélt Kiskunhalasról Füzér József, mint aki életének eddigi 80 évét itt töltötte volna a városban. Pedig már több évtizede annak, hogy elkerült innen, nem mellesleg országosan elismert karikaturista lett, ügyvédként pedig komoly szakmai tekintélyt vívott ki magának. Most hazatért, közel 100 rajzot és számtalan kedves történetet hozott magával a kiállításának megnyitójára.

Füzér József kiállítását érdemes többször megnézni. Úgy is, hogy perceket tölt el a karikatúrák előtt az ember, figyel, elemez, gondolkodik. Merthogy valamennyi rajz kiváltja belőlünk az elmélkedést. Éppen ezért születtek, nem egy alkotás pedig azért, hogy tanítson, neveljen. Józsi bácsi hosszú évtizedek után tért vissza Kiskunhalasra, szülővárosába. Ráadásul abba az épületbe, a Művelődési Házba, amelynek udvarán gyermekkora egy részének élményeit megélte. Elhozta magából gazdag pályafutásának számára fontos darabjait. A megnyitón pedig értő közönség hallgatta őt, majd nézte meg a karikatúrákat.

Korábban is volt alkalmam beszélgetni vele, igaz, a világhálón keresztül. Pillanatok alatt egymásra tudtunk hangolódni, ez köszönhető annak, hogy Józsi bácsi nyitott személyiség. Érdeklődő, figyel és rezonál a világ történéseire. Ezt pedig a rajzain kertesztül megmutatja nekünk. A kiállítás megnyitóján kiderült, hogy ezer szállal kötődik a focihoz, a legendás Peterdi Pállal mély barátságot ápolt. Ügyvédként pedig még a tárgyalóteremben is készültek alkotások. Józsi bácsi ma is aktív, eljár focizni. Természetesen rajzol is, ezeket a közösségi oldalon teszi közkinccsé. A Budapesti Ügyvédi Kamara segítségével már kiadott egy könyvet, de tervezi a következőt. Szeretettel várjuk...(A Füzér Józseffel készült hosszabb beszélgetést csütörtöki a Kultúrképben láthatják.)

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Sose halok meg?

Sose halok meg?

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal