Kezdődik a Szüreti Fesztivál
Kultúra

Kezdődik a Szüreti Fesztivál

A helyszínek már készen állnak, érkeznek az árusok, vendéglátósok és pénteken 18 órakor elindulnak a színpadi programok. Az időjárás is remek, így semmi akadálya annak, hogy kezdetét vegye a város legnagyobb programja, a három napos Halasi Szüreti Fesztivál.

A 42. Halasi Szüreti Fesztivál két színpaddal, két menettel, némileg megváltozott helyszínnel várja az érdeklődőket. A nagyszínpad a főtéren található, a másik helyszín a városháza udvarában berendezett Borudvar. A Natura gyermekjátszó a főtér gimnázium felőli oldalán – a konflis park helyén – lett idén berendezve.

Az információs sátor a Spar áruház előtt található, itt lehet az oltási és személyazonosító igazolvány felmutatásával „védettségi karkötőt” kérni, amellyel a koncerteket a kordonon belülről lehet figyelemmel kísérni. De a Natura gyermekjátszó bejáratánál is tudnak karszalag ügyben segíteni.

Pénteken 18 órakor kezdődnek a színpadi programok. A nagyszínpadon elsőként az Eklektik lép fel, 20 órától az Ocho Macho, 22 órától a Naposabb oldal csap a húrokba. 24 órától DJ Benny gondoskodik a hangulatról.

A Borudvari programokat pénteken 18 órakor a Jazz Friendship Band kezdi. 19 órakor a Rumba Gitána, 20:30-kor a MoonShiners, 21:30-kor a Légy a kaktuszban, 23 órátóé a T-Band lép színpadra.

Lesz étel, ital, sok finomság. Kinyitnak a borászok standjai, és népi iparművészek kínálják termékeiket. A Sétáló utcai Közösségek Háza udvarában a Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület terménybemutatóját lehet megtekinteni.