Kisharangok Debóráért
Kultúra

Kisharangok Debóráért

Márta Debóra megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet a baptista templomban. Érdekes élményben volt részük ezen az estén azoknak, akik ellátogattak az eseményre.


Miskolcról érkezett a Kisharang Handbell Choir, tagjai kézzel mozgatott különleges harangokkal szólaltattak meg változatos, szép dallamokat. A kilenc fiú és két lány előadásában, Lajhó Gyula karnagy vezetésével elhangzott művek az adventi várakozásra, Jézus születésére utaltak: A szeretet eljön újra, Áldott gyermek, Díszítsük a termeket. A Vidám öreg Mikulás és a Jingle Bells képviselte a decemberi ünnepeket. Csajkovszkij (Diótörő szvit), Händel (Nézd a győztes…), Beethoven (Örömóda) mutatta meg a harangkórus kiváló komolyzenei vénáját. A Harangok éneke elvarázsolta a hallgatóságot.
 
A jelenkort Vangelis: Tűzszekerek és a Coldplay: Órák című darabja idézte. Városunk szülötte, a zeneiskola volt növendéke Gál Gabriella énekművész az adventhez és a helyhez illő műveket énekelt. Agnus Dei (Matyó Tamás), majd két duett szólalt meg Kádár Szilárddal: Puer Natus in Betlehem, Dona Nobis Pacem. Következett két kiváló mű gyönyörű előadásban: Händel és Mendelssohn kantáta – és oratóriumáriája. Sally De Ford két dala – A lelkem gazdagsága, A lelkem köztünk – Gabi lírai szopránján kiválóan hangzott, ezt is vastaps fogadta. Az utolsó műsorszám – Ave verum corpus (Nicolas White) – varázslatosan zengett a templomban.
 
Zongorán közreműködött Fehérváriné Ábrahám Melinda tanárnő. A termet megtöltő közönség méltán ünneplte az előadókat. A kocerten részt vett Márta Debóra, akit a Nemzetőrség halasi alakulata tagjává fogadott. Friebert Tibor lelkésztől a jókívánságok mellé Debóra, aki mindnyájunk örömére elindult a gyógyulás útján, és édesanyja virágcsokrot is kapott, csakúgy, mint a fellépő művészek. Végezetül a Nemzetőrség kecskeméti és kiskunhalasi alakulata rászoruló családoknak osztott adományokat.
 
Szöveg: Lakatosné Molnár Anna Judit
Fotó: Pozsgai Ákos
 
{phocagallery view=category|categoryid=1179|limitstart=0|limitcount=0}