Kiváló darabok Halason, az őszi színházi évadban
Kultúra

Kiváló darabok Halason, az őszi színházi évadban

Igazi közönség kedvenc előadásokkal várja a szervező Halasi Városmenedzser Nkft. az őszi színházi évadban a nézőket. Októberben a Meseautó, a Tanú, majd novemberben az Örömszülők című darabok érkeznek Kiskunhalasra.

Az első előadást, az örökérvényű Meseautó musical comedy-t a Magyarock dalszínháza mutatja be a Városi Filmszínházban, október 9-én, szerdán 19 órai kezdettel.

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű aranyifjú életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik. A Meseautó című legendás film alapján készült musical comedy-ben helyet kaptak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok: „egy a párna, egy a részvény”, „A mint Aladár, l, mint Ladár”, vagy a „Mit sütsz, kis Szűcs?”, és mindezt sodró ritmusú dalok kísérik, miközben fenn az égben az angyalok is vigyáznak ránk! Főbb szerepekben: Ondrik János, Kuczmann Ágnes, Gieler Csaba, Kecskés Tímea, Sándor Dávid, Tar Gabriella, Mészáros Tamás, Krncan Milan, P. Petőcz András.

Október 28-án, hétfőn 19:30-as kezdéssel a Körúti színház, két kiváló színész Kautzky Armand és Kerekes József főszereplésével A Tanú című vígjátékot hozza el a halasi közönségnek.

A darab egyfelől tanulságos és szórakoztató mementója az újkori magyar történelem egyik lenyomasztóbb periódusának, másrészt ettől a történelmi háttértől megfosztva is érvényes mondanivalóval bír a naiv, alapvetően jószándékú kis ember és az őt kénye-kedve szerint ráncigáló hatalom örök konfliktusáról. A film méltó utódjaként, modern színpadképpel és a főszerepben két kiváló színész Kautzky Armand és Kerekes József főszereplésével.

Az évadot a Thuray Ida színházban is nagy sikerrel bemutatott Örömszülők vígjátéka zárja, november 18-án hétfőn, 19 órakor, amelyben a két főszereplő Vándor Éva és Mikó István párosa garantálja az önfeledt szórakozást.

Jerry Sloan reklámdal szerző, felesége sikeres ügyvéd. A boldog párral él együtt Alice apja (Mikó István), aki egy nyugdíjas taxisofőr és rendkívül vicces figura, de szarkasztikus humora sem segíti a helyzetet, amikor Jerry anyjának (Vándor Éva) leég a háza és ő is hozzájuk akar költözni. Ezen a ponton elszabadul a pokol, mert a két „öreg” ki nem állhatja egymást. Elkezdődik az adok-kapok harc, mely olyan humoros, hogy csak kapkodjuk a fejünket és a végén boldogan vesszük mi is tudomásul, hogy  a szerelem nem korhoz kötött. Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A bérletek a Halasi Városmenedzser Nkft. ügyfélszolgálatán vásárolhatók meg, 17.500 Ft és 15.000 Ft-os áron, a Sétáló utca 1 szám alatt. A régi bérleteseknek szeptember 10-11. és 12-én, 8 és 18 óra között lesz lehetőségük a korábbi helyeikre megvásárolni a jegyeiket, a fennmaradó helyekről pedig szeptember 16-tól lehet érdeklődni a Közösség Háza udvarán található iroda épületben.