Központiban táncoltak az apróságok
Kultúra

Központiban táncoltak az apróságok

Közösségépítő és hagyományőrző szabadidős elfoglaltságot nyújt a havonta megtartott rendezvénysorozat, az Aprók tánca. A Pásztortűz Egyesület által szervezett rendezvény, ahogy azt a nevében is jelzik, a legfiatalabbaknak szól. A sorozat augusztusi rendezvényét ezúttal a KRK Központi Általános Iskolában tartották meg – adta tudtunkra az egyesület vezetője, Végső István.

A Nyári aprók tánca rendezvényt augusztus 5-én a KRK Központi Általános Iskolában tartották meg.  „Széles a Tisza, keskeny a partja. Nincs olyan legény, ki át ne ússza. Ez a legény átalússza, ha babája úgy akarja. Ez ám a legény!” – szól a közismert magyar népdal. Többek között ezt a dalt is megismerhették, énekelhették a résztvevők. A Pásztortűz Egyesület szervezésében történt augusztusi Aprók táncán néptánccal, énekkel és népi játékkal telt a tartalmas péntek délutáni esemény.

Kézműves foglalkozás közben


Fehérváry Lilla tanítása és Kiskunhalasi Népdalkör muzsikája mellett táncoltak a gyerekek. A nyári néphagyományok domináltak a népdaltanulásnál és a játéknál. A kézműves foglalkozáson fonást tanultak a diákok. A következő aprók tánca szeptember 24-én, 15 órakor lesz a városi könyvtárban.

Fotók: Pásztortűz Egyesület