Kult-Night, ahol a művészetek találkoznak…
Kultúra

Kult-Night, ahol a művészetek találkoznak…

Irodalom, zene, festészet, színház. Különféle művészeti ágak egy helyszínen. Ez volt a Kult-Night, melynek az Irish Pub adott otthont. A kulturális est díszvendége R. Kárpáti Péter színművész volt.

Hangulatfények, zsúfolásig megtöltött széksorok, kellemes italok és színes kulturális repertoár jellemezte az első alkalommal megrendezett Kult-Night fantázianevű programot. A közönség tagjait elsőként az est házigazdája, Tóth István, a Halas Televízió szerkesztő munkatársa köszöntötte.

A rövid programismertetést követően Pál Benjámin három dallal nyitotta meg a produkciók sorát. A tehetséges zenésszel többek között a Dal 2018 című tehetségkutató műsorban találkozhatott a közönség.

Az esemény előtt néhány nappal jelent meg a kiskunhalasi Kohi Habib második saját kötete. A versek után most a novellákon volt a sor.

- A Felnőtt mesék egy kísérleti novelláskötet. Próbáltam olyan történeteket elmesélni, amik érzékenyítenek és a társadalmi problémákra mutatnak rá. Bízom benne, hogy az olvasókat is olyannyira megérintik a könyvben szereplő történeteket, mint engem – nyilatkozta Kohi Habib.

A Kult-Night díszvendégeként volt jelen R. Kárpáti Péter, aki Habib egykori tanáraként örömmel fogadta el a szervezők meghívását. A színművész elismerően beszélt a halasi szerző új könyvéről, és egy részletet is felolvasott a kötetből.

- Azért tartom nagyon jónak az ilyen kulturális esteket, mert a lelkünk, a gondolataink kiszakadhatnak egy rövid időre a hétköznapokból. A hangulat remek, a fellépők színvonalas produkciókat mutatnak be, a helyszín is jó választásnak bizonyult. Különösen megtisztelve érzem magam, amiért korábbi tanítványom, Habib felkért, hogy olvassak fel egy részletet új könyvéből. Bátran ajánlom mindenkinek a kötetet – árulta el a színművész.

A műsor részeként egy verset hallhattak a jelenlévők Kucskár Kamilla előadásában, majd pedig ismét a zenéé volt a főszerep. Sebők Jucus, Csorvási Zoltán és Nánai Ádám ismert dalokkal lépett közönség elé.

A programsorozat zárásaként nyílt meg Bereczki Dorottya Lélekszárny című festménykiállítása. A tárlat az utóbbi két esztendő festményeit mutatja be az érdeklődőknek.

- Különböző évszakok jelennek meg a képeimen. Minden festmény életemnek egy-egy fontos, meghatározó szakaszát mutatja be. Akik végignézik a képeket, az alkotásaimon keresztül gyakorlatilag megismerhetnek engem, nekem pedig ez volt a legfőbb célom. Mivel az est címe Kult-Night, igyekeztem minden képhez idézeteket is találni, ezzel is teljesebbé tenni az élményt.