Kultúra napi hangverseny
Kultúra

Kultúra napi hangverseny

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei január 26-án tartottak hangversenyt a magyar kultúra napja alkalmából. Változatos műsorral készültek a közönségnek közel egy órában. A koncert visszanézhető az iskola YouTube csatornáján.

A pandémiás intézkedéseket betartva idén lehetőség nyílt méltó módon ünnepelni a kultúra napját élő zenével, közönség előtt. A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola a szerdai koncertet élőben közvetítette saját YouTube csatornáján.

- Magyar kultúránk fontos részét képezi a muzsika. Így iskolánk is teret ad a zenének. Magyar szerzők műveit hallhatták koncertünkön – tájékoztatott Kovács Andrea, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. – Fontos feladatunknak tartjuk a magyar zenei kultúra terjesztését, közvetítését. Koncertünk alkalmat adott arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket – fűzte hozzá.

Kovács Andrea megköszönte kollégáinak a művészeti tevékenység területén végzett kimagasló munkájukat. A műsorban tanárok és diákok is felléptek. A hangverseny közreműködői voltak: Kovács Andrea, Juhászné Zelei Judit, Dillmann Éva, László Blanka, Lajos Dorka – felkészítője: Ulakcsainé Lovas Jolán -, Vercz Maja, Balázs Emese, Korponai Zsolt, Petrovics Máté, Soltész Anna, Hamza Barbara, Rozsné Pernyész Hajnalka, Szente Alfonz. A koncerten Thomán István, Bartók Béla, Ránki György, Ari-Bencses Anikó, Weiner Leó, Dávid Gyula, Ittzés Tamás, Bogár István és Volkmann Róbert műveiből szólaltattak meg a zenészek. A műsort Borbényi Márta vezette.

A koncertről további részletek a Halasi Tükör hetilap február 9-i számában.

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral