Kultúrában gazdag napok jönnek
Kultúra

Kultúrában gazdag napok jönnek

Mozgalmas hétvége elé nézünk. Pénteken és szombaton sok kulturális program közül választhatnak a halasiak. Mutatjuk, mikor és hová lesz érdemes ellátogatni.

Ünnepeljük együtt A magyar kultúra napját! Január 21-én, pénteken délután fél 5-től egy közel hatvanperces, színes műsor keretében közönség elé áll Horváth László színművész, Sáli Levente festőművész és a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus. Ünnepi köszöntőt mond Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere. A rendezvény előzetes regisztrációhoz volt kötött, aki ezt nem tette meg, élőben nézheti a közvetítést a Halas Televízióban, illetve a Halasmedia Facebook oldalán.

Szintén ezen a napon nyílik meg a MÁV Székházban Bartháné Markovics Zsuzsi, dunaújvárosi grafikus, vagy ahogyan ő nevezi magát, sajátos firkász grafika kiállítása. A tárlatot Ercsi Dániel, a Bibó-gimnázium végzős diákja nyitja meg.

A Szilády Áron Társaság január 22-én, szombaton délelőtt tartja soron következő összejövetelét. A Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében, délelőtt 10 órától, A magyar kultúra napja alkalmából egy előadást hallgathatnak meg az érdeklődők dr. Szabó Szabolcs irodalomtanár jóvoltából, Az „őrt álló szerep” Kányádi Sándor életművében címmel.

Szintén szombaton, 14 és 16 óra kezdettel Kiskun Gálának ad otthont a Városi Filmszínház. A dupla előadás során közönség elé lépnek a Kiskun Táncegyüttes tagjai, valamint a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei.

Még mindig szombat, a helyszín viszont a Martonosi Pál Városi Könyvtár. Délután négy órától Csodás Kalotaszeg címmel rendezik meg a Pásztortűz Egyesület programját. Előadók Doktor-Bagaméri Andrea és Doktor László. A belépés ingyenes.