Maci kavalkád
Kultúra

Maci kavalkád

Macik népesítik be a MÁV Szakit. A vasutasok művelődési házának kiállítótermében egy közel 200 játékot bemutató gyűjtemény tekinthető meg.

A tárlatot Kollár Tímea nyitotta meg a szervezők nevében. Elmondta, a baba- és vintázskiállítás után tematikájában hasonlóval szerettek volna előrukkolni.

- Egy beszélgetés eredménye az új kiállítás. A Vasutas gyermeknap alkalmából készültünk vele, még egy retro sarkot is berendeztünk.

timus

Volt miből, ugyanis Huczek Zoltánné gyűjteményében 60-as évekbeli macik is szép számmal vannak. Azt nem is tudja, összesen mennyi van még otthon.

maciskep

- Pontosan nem tudom megmondani, de közel 200 van itt. Kétéves korom óta gyűjtöm a macikat. Babám nem volt, a macik töltötték be a szerepüket. Mindig eggyel több lett. Mára beleolvadtak a mindennapjaimba – árulja el Katika. – Helyszűkében vagyunk otthon, ami a tárolást illeti. Javarészt a hálószobában vannak a macik polcrendszere, de szinte mindenhol fellelhetőek – tette hozzá.

macilaci

A rendezvényen közreműködött Tolnai Ancsi. A Halas TV Pont Karaokeverseny első szériájának egyik győztese énekelt a közönségnek. Vendég volt továbbá Maci Laci Szankról.

Kép-szöveg: Pál László