Márciusi ifjak lettek a tekósok
Kultúra

Márciusi ifjak lettek a tekósok

Egy fotó erejéig bárki csatlakozhat a márciusi ifjakhoz. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai és pedagógusai rendhagyó módját választották a március 15-e megünneplésének.

A tekósok a hagyományos iskolai ünnepség mellett egy fotófal és néhány kellék segítségével képzeletbeli időutazáson vehetnek részt a leglelkesebb fiatalok, tanárok. Az intézmény könyvtárosának ötlete nyomán egy interaktív fotósarkot alakítottak ki a könyvespolcok között. Mint megtudtuk, az elmúlt napokban sokan keresték fel a szünetekben ezt az új látványosságot.

- A hagyományos iskola ünnepség mellett szerettem volna valami olyan más jellegű dolgot is létrehozni, ami egy kicsit „Petőfis”, valamint színesíti a diákjaink mindennapjait. Most a bicentenárium kapcsán mindenhonnan „dőlnek ránk” a jobbnál jobb rendezvények, programok, szerettünk volna mi is csatlakozni ehhez az egész folyamathoz, így egy fotófalat állítottunk ki a könyvtárban. Petőfi életéről, munkásságáról és erről a történelmi korszakról játszva tanulhatnak a fiatalok, miközben a különféle kiegészítőkkel szelfiznek – árulta el Laczkó Krisztina iskolakönyvtáros.