Még a címlaplány is énekelt – megnyílt Pál László dedikált címlapok kiállítása (galéria)
Kultúra

Még a címlaplány is énekelt – megnyílt Pál László dedikált címlapok kiállítása (galéria)

Dedikált címlapok címmel új kiállítás nyílt a halasi Sétáló utcai Közösségek Házában. A tárlat Pál Lászlónak, a Halasi Tükör újságírójának gyűjteményéből mutat be egy összeállítást. A program díszvendége – az egyik címlaplány - Karda Beáta énekesnő volt. A megnyitó résztvevőire meglepetések is vártak. Karda Beáta énekelt, volt borkóstoló és a gyűjtemény egy része csak a megnyitón volt megtekinthető.

Március 14-én, a nemzeti ünnep és a magyar sajtó napjának előestéjén nyílt meg a Dedikált címlapok című kiállítás a Közösségek Háza nagytermében a Halasi városmenedzser Kft. szervezésében. Pál László, a Halasi Tükör újságírója évtizedek óta gondosan gyűjti az előadók, színészek, énekesek autogramjait. Legutóbb a dedikált plakátokból, most a dedikált címlapokból készített egy válogatás kiállítást, hiszen a gyűjtemény minden darabja ki sem fért volna. Különféle korokból, különféle újságok borítói és a rajtuk szereplő neves személyiségek aláírásai köszönnek vissza ránk a tablókról. Köztük olyan címlapok is, mely sajtótermékek ma már nincsenek forgalomban.

A kiállítást maga a gyűjtő mutatta be. Pál László elmondta, hogy az elmúlt 5-6 évtized címlapjaiból látható válogatás, az 1960-as évektől egészen napjainkig. Karda Beáta az a művész, aki évtizedek óta szerepel címlapokon és mivel jó barátságot ápolnak, a művésznő örömmel fogadta el a meghívást.

Ezt követően Szőri Attila beszélgetett az est vendégével, Karda Beátával az énekesnő pályafutásáról, munkásságáról és a róla készült címlapokról, a címlapokhoz fűződő történetekről. A közvetlen hangulatú beszélgetésen Karda Beáta elmondta, hogy jó visszalátni a múltját. pályafutása eddigi 54 évét a címlapokról. Mivel maximalista, mindig komolyan vette a fotózásokat. Volt, hogy saját javaslatát valósították meg, például az ő ötlete volt a kis oroszlános címlap.

Karda Beáta természetesen dalokkal is megörvendeztette a közönséget, kedvenc dalait hozta el a halasi közönségnek.

Még egy zenei, zenészi vonatkozása volt az eseménynek. Szörényi Levente és fia Örs - a Szörényi családi pince - ajánlották fel nedűiket kóstolásra az est vendégeinek.

A kiállítás április 10-ig tekinthető meg a Közösségek Házában.

Az eseményen készült riportok a Halas Televízió Kultúrkép című műsorában lesznek láthatók.