Megelevenedett valóságshow
Kultúra

Megelevenedett valóságshow

Szerdán este folytatódott a 2021-es őszi színházi évad Kiskunhalason. A második előadást Nejem a neten címmel tekinthette meg a publikum. A darabot Harsányi Gábor írta, sőt az egyik főszerepet is a népszerű színművész játszotta. A sztori egy mai kispolgár története, aki súlyos anyagi gondokkal küzd. Megoldásként elvállalja egy valóságshow főszerepét, ebből persze számtalan bonyodalom kerekedik.

Harsányi Gábor mellett többek között Csengeri Attila, Nyertes Zsuzsa és Cseke Katinka volt látható a színdarabban. A szerző szerint a közönség azért szereti annyira ezt a történetet, mert mindenki magára ismerhet a karakterekben.

- Jómagam is mindig kedveltem a családi történeteket. Éppen ezért írtam meg ezt a darabot egy olyan családról, amely bárhol az országban teljesen hiteles lenne napjainkban. Minden családban vannak titkok. Ezek előbb-utóbb úgyis kiderülnek, pont, mint ebben a történetben. Ott a nagypapa, a férj, a feleség, a kislány, az udvarlója, a nézőtéren ülők pedig szépen ráeszmélnek, hogy ezek a karakterek, akár ők is lehetnének. Az előadás végén mindig hangos vastaps a jutalmunk, ebből tudjuk leszűrni, hogy a nézők szeretnek bennünket és a karaktereinket – nyilatkozta Harsányi Gábor.

Csengeri Attila elárulta, azt szereti legjobban ebben a darabban, hogy az improvizáció is maximálisan belefér. Erről a halasi közönség is meggyőződhetett az est során.

- Elmondhatjuk, nincs két egyforma előadás. A legjobb poénok mindig a színpadon jutnak eszünkbe, és bár ez sokszor váratlanul érheti a színészkollégákat is, vagyunk annyira összeszokott társulat, hogy simán tudunk reagálni a másik rögtönzött soraira. Nincsenek kőbe vésett dolgok, van, hogy csak összenézünk és már fülig ér a szánk. De ugyanazt a rögtönzött poént nem sütjük el két előadáson, mert a második már nem lenne őszinte – tudtuk meg a színművésztől.

A fellépőkkel készített interjúinkat a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.