Megemlékezések, koncert, kiállítások Halason
Kultúra

Megemlékezések, koncert, kiállítások Halason

Kezdődnek az 1956-os megemlékezések, de Lyra koncert és több kiállítás is szerepel az elkövetkező napok kínálatában. Programajánló rovatunkban ezekből válogattunk össze egy kis ízelítőt. Az őszi szünetben akár családi program is lehet egy-egy kiállítás megtekintése.

Kiskunhalas készül az 1956-os megemlékezésekre. Október 23-án 9 órakor az Országzászló emlékműnél a forradalmi lobogó felvonásával kezdődik a program. Ünnepi műsorral a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai készülnek. Emlékbeszédet Bányai Gábor országgyűlési képviselő mond. November elsején Nagy Szeder István szobránál lesz megemlékezés. November 4-én a Kopjafánál és a halasi sortűz áldozatainak emléktáblájánál zárul a programsorozat.

Lyra és barátai koncert lesz 24-én vasárnap 17 órakor. Helyszín az Irish Pub. A Lyra együttes mellett fellép Bata Viola, Fodor Ágnes, Fodor Fruzsina, Nánai Ádám, Szűcs Lili és Vezendi Gábor.

Az élet címmel még látogatható a Sétáló utcai Közösségek Házában Kovács-Ábrahám Krisztina kiállítása. Közel húsz év képeiből látható válogatás. Az alkotások témája a vallás, az emberek, az állatok, de vannak csendéletek is. Ami a lelkemből jön, azt festem le – mondta Krisztina a kiállítás-megnyitón.

Még látogatható Hambalkó Magdolna babakészítő mester Halasi mesevilág című kiállítása. A tárlat különlegessége az a makett, amely a város egykori és jelenlegi jellegzetes épületeinek aprólékosan kidolgozott kicsinyített másából áll. De e mellett az alkotónő még sok más munkáját is bemutatja. A református templom mellett a Szilády Áron utca 2. szám alatt minden nap 15 és 17 óra között, szerdán délelőtt 10-12 óráig vagy bejelentkezés után lehet megnézni Hambalkó Magdolna mesevilágát.