Mesesétányt avattak
Kultúra

Mesesétányt avattak

Leleplezték a mesés kisházakat. Kedden délelőtt a Martonosi Pál Városi Könyvtárban mutatták be a kiskunhalasi Mesesétányt. Helyi alkotóművészek összesen hét színes, díszes házikót készítettek, amik egy-egy városunkhoz kapcsolódó mesét is tartalmaznak. A meseházakat településünk turisztikai látványosságainál helyezik majd el. Így például a városházi panorámatoronyban, a Sáfrik-szélmalomnál és a Végh-kúriában is érdemes lesz megkeresni és megszemlélni a házikókat.

- Egy mesebeli csodával gazdagodik Kiskunhalas. Közösségi összefogásnak köszönhető az az eredmény, amit itt most láthatunk. A projektgazda a városi könyvtár dolgozói közössége volt. Azt gondolom, lehetünk akármennyire is felnőttek, a mesék világa mindig csodálatos marad számunkra is. Kicsiket és nagyokat egyaránt vonzani fog ez a hét állomásból álló sétány, aminek elsődleges feladata, hogy a gyerekeket a mesén keresztül megszólítsa, másodlagos célja pedig, hogy a város épített és természeti kincseit segítsen felkeresni – mondta Kuris István László alpolgármester.

Az alkotók között volt Hambalkó Magdolna is, aki örömmel fogadta el a felkérést. Igyekezett a rá jellemző dolgokkal díszíteni a kisházat.

- Árendás Rózsa, a Mesesétány megálmodója kért fel egy ház elkészítésére. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt az egészet, így örömmel vágtam bele a feladatba. Arra törekedtem, hogy ez a ház is illeszkedjen azokhoz az alkotásokhoz, amiket én szoktam csinálni. Egy klasszikus, régi stílusú épületet álmodtam meg, amiben van kandalló, fotel, így kényelmesen lehet meséket hallgatni – árulta el az alkotó.

A rendezvényen résztvevő gyerekek is örömmel vették szemügyre a szép alkotásokat. Volt, aki elárulta, neki melyik a kedvence.

- Nekem az tetszik legjobban, ami kívül-belül csupa virágokkal van díszítve. A lila a kedvenc színem és ezen a házon sok a lila szín, ezért is tetszik – fejtette ki Lakatos-Korda Róza.

A témáról további részleteket tudhatnak meg a Halas TV csütörtök esti Híradójából.