Micsoda péntek: bulival indult az idei szüreti fesztivál (galéria)
Kultúra

Micsoda péntek: bulival indult az idei szüreti fesztivál (galéria)

Egy év kihagyás után óriási bulival indult a 42. Halasi Szüreti Fesztivál programsorozata. A nyitónapon mind a főtéren, mind pedig a Borudvarban egymást váltották a fellépők. Többféle műfaj kedvelői találhattak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. Az első nap sztárfellépője az Ocho Macho volt, a zenekar beindította a közönséget, ráadásul az együttes egy része itt maradt bulizni a Napos(abb) Oldal és DJ. Benny zenéjére. A Borudvarban a jazz, a latinos muzsika, a blues és a slágerzene kedvelői élvezték a szabadságot. 

Elkezdődött a 42. Halasi Szüreti Fesztivál programsorozata. A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. igyekezett úgy összeállítani a műsorokat, hogy valamennyi műfaj szerepeljen és hogy a rendezvény mindenben megfeleljen a jelenleg érvényben lévő szabályoknak. A főteret elfoglalták az árusok, a gyermekek által kedvelt naturapark új helyen várta a kicsiket. A nagyszínpadon és a Borudvarban, ahol a legfinomabb nedűket lehetett kóstolni pontban hat órakor indultak a koncertek. 

A főtéren a szegedi Eklektik muzsikált, a feldolgozások megadták a programsorozat alaphangját. Közben a Borudvarban a nemrégiben alakult Jazz Friendship Band koncertezett, majd a latinos zenét kedvelők nagy örömére a Rumba Gitana muzsikált. A belvárosba is egyre többe jöttek, sokan voltak kíváncsiak az Ocho Macho koncertjére. A rajongók és azok, akik most hallották először élőben a zenekar, nem csalódtak. A zenészek felszántották a színpadot és az is kiderült, hogy miért nézték meg 36 millióan a Jó nekem című dalt. Drága Barátaink! Valóban elmondhatjuk, hogy Kiskunhalast a szívünkbe zártuk. Köszönjük ezt a felejthetetlen estét!- üzenték a közösségi oldalon.

A Borudvarban a blues zene játszotta a főszerepet ebben az időben a MoonShiners és a Légy a kaktuszban jóvoltából. Ezután szinte párhuzamosan zajlott buli. A főtéren a Napos(abb) Oldal táncoltatta és énekeltette a közönséget, egy meglepetésdal erejéig Atee G is reaktiválta magát a színpadon. A másik helyszínen a T-Band nosztalgiázott. Az éjjel soha nem érhet véget - ez így is volt, igaz, „csak” két óráig, amikor is DJ. Benny a utolsó dalt konferálta fel. Megvolt a jó kezdés, jöhet a nem akármilyen folytatás. 

Szombaton 13 órakor indult a menet a Hősök Ligetétől a Kossuth és a Köztársaság utcán át a főtérre. A színpadi produkciók 14.45 órakor kezdődnek. Este hat órától a Pál Utcai Fiúk, fél nyolctól a Gypo Circus, este kilenctől pedig a Kiscsillag koncertezik. Éjjel 11 órától három órán át a Welcome hatalmas házibulija lesz. A Borudvarban fél öttől Tremolo, hat órától a Timeless Jazz Band, fél nyolctól az 5 Non Bonds zenél. Este kilenc órától táncházra várják az érdeklődőket. Üzemel a Natura Park, vendéglátósok és az árusok is szeretettel várnak mindenkit.