Mona Lisa és Leonardo da Vinci találmányai Halason
Kultúra

Mona Lisa és Leonardo da Vinci találmányai Halason

Művész, feltaláló, zseni. A találmányai a mai napig befolyásolják a világot Az országot járva, Kiskunhalason is bemutatkozik a Leonardo da Vinci interaktív kiállítás. A világ egyik legismertebb tudósának, feltalálójának páratlan munkásságából ad ízelítőt a Sétáló utcai Közösségek Házában berendezett kiállítás a hétvégén.

Az élménykiállítás nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként. A Közösségek házában Leonardo da Vinci leghíresebb festményeinek reprodukciója mellett sok híres találmányának modelljét is megtekinthetik a technika, a repülés, a művészet és a történelem iránt érdeklődők.

A kiállításon több híres találmány – 26 tárgy - látható, például a helikopter és a hidrofor őse, ejtőernyő, csapágy, daru, harci szekerek, mozsárágyú, a csapkodó szárny.

A most Halason bemutatkozó gépezeteket egy kortárs olasz mérnökcsapat da Vinci eredeti rajzai alapján építette meg olyan anyagokból, amik Leonardo idejében is elérhetőek voltak.

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig