Mutatjuk a halasi programokat
Kultúra

Mutatjuk a halasi programokat

Szerencsére Kiskunhalas az elkövetkező napokban is bővelkedik majd érdekes programokban. Összegyűjtöttük Önöknek, milyen lehetőségek közül lehet választani.

A Térzene koncertsorozat részeként, a Zene világnapja alkalmából október 1-jén este hat órától népzenei koncert lesz a főtéri zenepavilonnál. Az est különlegessége, hogy a hallgatnivaló mellett lesz bőven látnivaló is, hiszen a produkcióban közreműködnek a Halas Táncegyüttes tagjai is.

Szintén a Zene világnapján ingyenes akusztikus koncert lesz az Irish Pubban. 21 órától kezdődik a 5 Non Bonds zenekar könnyed hangulatú műsora. A repertoárban többek között Queen, Elvis Presley és Boney M dalok is szerepelnek.

Jövő héten kedden az 1703-as halasi csatáról két helyszínen is megemlékeznek majd. Délelőtt 11 órakor a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum volt kollégiumának udvarán, a csata helyszínén az iskola diákjai adnak műsort. 17 órától a Búsuló kuruc szobornál a Szilády-gimnázium diákjai tartanak megemlékezést. Beszédet dr. Téglás Péter mond.

Október 6-án az Aradi vértanúkra emlékezünk. Szerdán délelőtt 10 órakor a Sétáló utcai emléktáblánál a Szent József Katolikus Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak műsorát lehet megtekinteni. Ezt követően koszorúk, mécsesek elhelyezésére nyílik lehetőség az emléktáblánál, majd pedig a Thorma János Múzeumban.

Az élet! Ez a címe a kiskunhalasi Kovács-Ábrahám Krisztina legújabb kiállításának. A szájjal festett képekből október 7-én nyílik tárlat a Sétáló utcai Közösségek Házában. A 18 órakor kezdődő megnyitón Bácsalmási Gabriella mond köszöntőt. A belépés természetesen ingyenes.

Idén ősszel három előadást láthat a színházi évad keretében a halasi közönség. Október 19-én a Zsákbamacska, november 15-én a Nejem a neten, december 13-án pedig a Mágnás Miska tekinthető meg a városi filmszínházban. A korábbi bérletesek október 5-én és 6-án, az új bérletesek október 7-től intézhetik a helyfoglalást a megszokott módon.

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral