Néptánc, halasi emlékekkel fűszerezve
Kultúra

Néptánc, halasi emlékekkel fűszerezve

Kedden este folytatódik a Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett Forrás-Új Tükör Klub programsorozat. A mai vendég Doktor László néptáncoktató lesz. A belépés természetesen most is ingyenes.

A július 13-i, vagyis mai Forrás - Új Tükör Klub vendége Doktor László néptáncoktató lesz, aki 1988 és 1998 között a Halas Táncegyüttes vezetője volt. Doktor László 1963-ban, Hódmezővásárhelyen született. Többek között néptáncoktató koreográfus, etnográfus és pedagógus végzettséget szerzett az évtizedek során.

Néprajzkutatóként és koreográfusként kutatja a magyarságot. Gyűjti és tovább örökíti a Magyar Nemzet értékeit, hagyományait: a néptáncot, a népzenét, a tradicionális magyar viseleteket. Gyűjti és tanítja a Kárpát-medence tánchagyományait.

Több díjjal is elismerték munkásságát az évek alatt.  Arany- sarkantyús táncos, Népművészet Ifjú Mestere, Pro Urbe kitüntetés Kiskunhalas városától és „Gyermekekért és az Ifjúságért” kitüntetés is szerepel a díjai között.

Pályájáról, halasi emlékeiről mesél majd többek között a ma esti klubban, a program 18 órakor kezdődik a Közösségek Házában.