Népzene Katalinnal és Gáborral
Kultúra

Népzene Katalinnal és Gáborral

Kedden este a népzenéé lesz a főszerep a Forrás - Új Tükör Klubban. Két vendég is érkezik a remek hangulatú beszélgetőestre. Bakó Katalin és Ujvári Gábor mindketten rajongnak a népzenéért, így örömmel fogadták el a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. meghívását.

A gyerekkorát Halason töltő, erdélyi származású, Csíkszeredán született könyvtáros, népdalénekes lesz a vendége a Forrás – Új Tükör Klubnak kedden este. Bakó Katalin jelenleg Budapesten él és dolgozik családjával. Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum munkatársa. A halasi Ördöngös Táborok alapító énekes-oktatója, először Navratil Andreával, majd Krámli Kingával.

Katalin férjével együtt jön a klubba, aki szintén nagy rajongója a népzenének, jelenleg rendszermérnök egy multi cégnél. Szabadidejében zenél, Berán Istvántól tanult furulyázni és kavalon is játszik. Táncoktatóként is tevékenykedett, Halason is tanított táncot az Ördöngös Népzenei Táborban, illetve a tábor furulyaoktatója a kezdetektől, Hodorog András bácsival.A Sültü zenekar tagja immáron több mint 20 éve, 2019-ben jelent meg lemezük, Egyszerűen címmel.

A kedden este 6 órakor kezdődő program helyszíne ezúttal is a Közösségek Háza, a belépés pedig díjtalan. 18 éven felüli érdeklődők védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek be.

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig