Nőnapi táncház
Kultúra

Nőnapi táncház

Több mint százan döntöttek úgy, hogy a szombat estét a Halas Táncegyüttes táncházában töltik. Az est első részében Bischoff Ádám tartott a gyermekeknek sárközi és széki táncok alaplépéseiből tánctanítást. Az egyévestől a kis kamaszokig, fiúk és lányok lelkesen ropták a táncot késő estig.

 
A felnőtt táncház kalotaszegi táncok tanításával folytatódott, Cornea Zsolt irányításával, majd hajnalig tartó táncház vette kezdetét. A talpalávalót Szabó Zoltán és zenekara húzta, de ez alkalommal is majdnem 15 tagúra duzzadt a zenekari tagok száma, mert örömzenélésre több zenész is tiszteletét tette az esten.

Annak ellenére, hogy Üllésen és Kecskeméten is voltak táncházak, nagyon sokan érkeztek vidékről, Majsáról, Szegedről, Jánoshalmáról Halasra mulatni. Ez is a Halas Táncegyüttes jövőbeni célja! Visszahozni a régi táncházak varázslatos világát. Sok- sok táncossal, zenésszel azért, hogy csodás hagyományaink, táncaink véletlen se merüljenek a feledés homályába.

A következő táncház április 12-én, a Gulyás Fesztivál estéjén lesz. 19 órától a gyerekeket, majd 20-tól a felnőtteket várják egy kellemes, táncos, népzenés estére.
 
Szöveg-fotó: Vadkerti Mónika
 
{phocagallery view=category|categoryid=1267|limitstart=0|limitcount=0}