Nyárköszöntő hangverseny sziládys fellépőkkel
Kultúra

Nyárköszöntő hangverseny sziládys fellépőkkel

Nyárköszöntő hangverseny a Szilády-gimnáziumban. A halasi oktatási intézmény évek óta együttműködik a Hibó Tamás Alapfokú Művészeti Iskolával. Azok a sziládys diákok, akik valamilyen hangszeren tanulnak játszani, vagy énekkurzusra járnak, most egy kellemes hangulatú, színes repertoárt felvonultató koncerten mutatták meg tehetségüket.

A program legelején Andáné Vastag Andrea főszervező köszöntötte a jelenlévőket. A pedagógus elmondta, nagyon sokat jelent diáknak, felnőttnek egyaránt, hogy végre közönség előtt muzsikálhatnak.

- Nagyon sok diákunk foglalkozik a zenével a Hibó Tamás Alapfokú Művészeti Iskola keretében. Ezek a fiatalok a pandémia alatt is folyamatosan gyakoroltak, nagyon készültek arra, hogy végre megmutathassák, mit is tudnak. Az biztos, hogy nagyon elszoktunk a közönségtől, ezért meg is beszéltük a gyerekekkel, hogy nincs ok az aggodalomra a hangverseny miatt, hisz semmi nem számít. A lényeg, hogy jól érezzék magukat zenélés közben – fejtette ki a főszervező.

Zongora és hegedű hangja is hallható volt többek között a délután folyamán. Voltak fellépők, akik már nagyon hosszú ideje foglalkoznak zenetanulással.

- Általános iskola első osztályában kezdtem hegedűt tanulni nagymamám javaslatára. Amikor sziládys lettem, akkor jöttem át a zeneiskolából ide, és már a Hibó Tamás Alapfokú Művészeti Iskola diákjaként tanultam hegedülni. Azért szeretek közönség előtt játszani, mert a hangszeremen és a dalokon keresztül valódi érzelmeket tudok átadni, amire az én lelkemnek is nagy szüksége van – árulta el Szomor Viktória.

Horváth Rebeka végzős zeneiskolai tanuló, már készül vizsgakoncertjére. Ez a fellépés is egyfajta gyakorlás volt számára.

- Igaz, hogy ez kisebb zeneiskola, mint a halasi városi, de annál összetartóbb a csapat. Nagyon kedves emberek tanulnak és tanítanak itt. A mostani fellépésemre és a vizsgakoncertre is sokat készülök. Naponta minimum egy órát ülök a zongoránál. Nagyon jól tudom, hogy nem szabad izgulni, mert az veszélyeztetheti a produkciót. Bár feszített a tempó, úgy érzem, sikeresen felkészültem – nyilatkozta a végzős növendék.

A fellépőkkel és tanáraikkal készített interjúinkat a Kultúrkép magazin jövő csütörtöki adásában láthatják az érdeklődők.

Még több cikk

Sose halok meg?

Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?