Őseink öröksége
Kultúra

Őseink öröksége

Zenés estre hívta a kiskunhalasi közönséget a József Attila Irodalmi Kör. Az Őseink öröksége című rendezvényüket szeptember 16-án tartották a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. A palettát vendégfellépők színesítették.

A József Attila Irodalmi Kör szervezésében valósult meg a zenés est. A helyi téka olvasóterme megtelt érdeklődőkkel, akik figyelmesen hallgatták a múltidéző alkotásokat.

- Az Őseink öröksége rendezvény lehetősége akkor jutott eszembe, amikor augusztusban Kunszentmiklósra kirándultunk, hogy megtekintsük a Petőfi-gyűjteményt. A múltidézést most idevarázsoltuk a könyvtárba. Saját alkotásokkal készültünk – tudtuk meg Sári Katitól, a József Attila Irodalmi Kör vezetőjétől. – Az emberek részéről igény van az örömre, a szeretetre, az egymásra figyelésre. Ezen az esten a régi időkbe repítettük vissza a közönséget, amikor még a szomszédok átjártak egymáshoz, és beszélgettek. Minden érdeklődőt hívok a körünkbe – tette hozzá.

Az Őseink öröksége rendezvénynek vendége volt a Pro Urbe-díjas Lyra együttes, Csorvási Kata, és képviseltette magát a Gyóni Géza Irodalmi Kör Dabasról. Tilingerné Gerlei Ilonka két József Attila-verssel érkezett Kiskunhalasra. N. Sebestyén Katalin Álmomban című saját költeményét is előadta. Az est meglepetésvendége a Pro Urbe-díjas Dr. Döme Ottó volt, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület képviseletében.

Aki szeretne csatlakozni a József Attila Irodalmi Körhöz, megteheti. A tagok minden hónap utolsó vasárnapján találkoznak Kiskunhalason, a VOKE Vasutas Művelődési Házban. A következő összejövetel szeptember 26-án délután lesz.

További részletek a Halasi Tükör hetilap szeptember 29-i számában.