Paulina: a legnagyobb boldogság, ha színpadon állhatunk
Kultúra

Paulina: a legnagyobb boldogság, ha színpadon állhatunk

A 2023-as Nyárindító Főtérparty egyik leginkább várt produkciója Paulina koncertje volt. Az X-faktor tehetségkutatóval országosan ismertté vált énekesnő zenésztársai kíséretében állt közönség elé a Bethlen Gábor téren. Fellépése előtt beszélgettünk vele múltról, jelenről és jövőről.

- Az év ötödik hónapjába léptünk. Milyen volt eddig az év zenei szempontból és mire készülsz még idén?

- Én inkább az előttünk álló hónapokat várom, mivel most kezdődnek igazából a koncertek országszerte. Nagyon erős lesz ez a nyár és boldog vagyok amiatt, hogy már most tele van a naptárunk. Nekünk az a legnagyobb boldogság, ha színpadon állhatunk.

- Zenésztársaiddal állsz most színpadra. Fontosnak tartod, hogy a dalaid élőhangszeres kísérettel csendüljenek fel?

- Kizárólag zenekarral megyek minden fellépésemre. Én olyan dalokat írok, amihez elengedhetetlen a hangszeres kíséret. Azt látom az embereken, hogy értékelik, amikor igazi élőzenét kapnak. Megéri.

- Adódik a kérdés: van olyan, hogy véglegesen készen van egy dal?

- Sosincs ilyen opció. Mindig lehet jobb, mindig lehet más. Persze ennek meg kell találni az egészséges mértékét, nem szabad túlzásokba esni. Meg kell határozni egy pontot, amikor azt mondod, hogy stúdióba vihető a szerzeményed. Ha pedig már rögzítve van, onnantól az a hivatalos verziója a dalnak.

- Beszélgessünk az X-faktorról! Mit jelentett számodra ez a tehetségkutató?

- Alapból azért jelentkeztem a műsorba, mert énekesnő szerettem volna lenni. Sokan mondják a mai napig, hogy nagy kár, amiért csak második lettem. Nekem sosem az volt a célom, hogy valahányadik legyek, hanem hogy a műsor után nagyjából öt évet megspóroljak azzal, hogy ne kelljen hónapról-hónapra begyűjteni azt a nézettséget, amit egy ilyen tévés produkció adhat.

- Ha visszatekintesz, csinálnál bármit másképpen az X-faktorban?

- Túlizgulatam az egészet, hiszen nekem kamerák előtt szerepelni sokkal nehezebb. Sokkal magabiztosabb lehettem volna. Viszont az azóta eltelt időben egyáltalán nem csinálnék semmit másképp. Imádom azt, ahogyan haladok előre az utamon.