Programok a hosszú hétvégére
Kultúra

Programok a hosszú hétvégére

Szabadtéri zenés rendezvények, trianoni megemlékezés és pünkösdi egyházi események is lesznek az elkövetkező napokban, így lesz mivel eltölteni a hosszá hétvégét. Programajánló cikkünkben egy kis ízelítőt adunk a kínálatból.

Három napos programsorozattal indul az előttünk álló pünkösdi hosszú hétvége a Halasi Média és Kultúra Kft szervezésében. Június 3-án, pénteken kezdődik Halas főterén a Nyárindító Street Food Show, Fellép a Rocklife, a Heavenhike, a Balkán Fanatik és a Welcome Band. A gasztronómiai élményekről pedig a városba érkező büfékocsik gondoskodnak.

Június 4-én, szombaton egész napos Városi Gyermeknap vár kicsiket és nagyokat Halas főterén. Izgalmas kalandtúra, sok játék és gyermekműsorok szerepelnek a programban. Fellép a Lyra együttes, a GrandUp Kids, a Fazekas iskola néptáncegyüttese, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola és a Halas Concert Band.

Szombat este is folytatódik a nyárindító party zenés programokkal. Az eredeti tervek szerint a szombat esti sztárfellépő Paulina lett volna, ám programváltozás történt, így június 4-én Dallos Bogival és zenekarával bulizhat a közönség a főtéren.

Sportos lesz a vasárnap. Sokféle sportág tart majd bemutatót. Például 10 órakor kezdődik az erős ember verseny kamionhúzással, kerékforgatással. De itt lesz Zsebő Marcel gokart bajnok is.

Nemzeti Összetartozás Napja. Június 4-én, szombaton lesz a Trianoni Emléknap. A halasi városi ünnepség szombat délelőtt fél 10-kor kezdődik az Országzászló emlékműnél zászlófelvonással. Beszédet mond Kuris István László alpolgármester. Megemlékező műsort adnak a Bibó István Gimnázium diákjai. A Műsort a Martonosi Pál Városi Könyvtár állította össze. A program virágok, koszorúk, mécsesek elhelyezésével zárul.

A kutya az ember legjobb barátja. Szabó Judit a JuMa Kutyaiskola vezetője lesz a vendége a Forrás Új-Tükör Klub soron következő programjának. A beszélgetés június 8-án, szerdán 18 órakor kezdődik. Helyszín a Sétáló utcai Közösségek Háza.

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral