Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Kiállítás a népviseletekről, március 15-e megünneplése, képavató a Thorma János Múzeumban, a Magyarok vására és egy karikatúra kiállítás szerepel az elkövetkező napok halasi programkínálatában.

„Szedjük ráncba” – címmel kiállítás nyílik a pliszírozás múltjáról és jelenéről a Csipkeházban március 14-én 5 órakor. A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület kiállításán Molnár-Madarász Melinda divattervező, Szabó Árpád viseletkészítő és Rapavi Réka fotográfus munkái tekinthetők meg egészen április 12-ig.

Az 1848-as forradalomra emlékezik Kiskunhalas. A városi ünnepség március 15-én, reggel 8 órakor kezdődik az Országzászló emlékműnél a nemzeti lobogó felvonásával. Ezt követően a Filmszínházban Fülöp Róbert polgármester mond ünnepi beszédet és átadják Kiskunhalas város sajtódíját. Ünnepi műsorral a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai készülnek. Az esemény a Petőfi-szobornál zárul a Nemzeti dal közös szavalásával, illetve koszorúzással. A szervező Halasi Városmenedzser Kft. mindenkit vár a közös ünneplésre!

A 150 éves Thorma János Múzeum is fontos eseményre készül, Thorma János: Budavár bevétele 1849-ben című vázlatának első magyarországi bemutatására. A nagyközönség számára március 15-én délután 4 órától látogatható az alkotás, mely a Talpra Magyar! és az Aradi vértanúk című képek mellett kapott helyet.

Március 15-én reggel 8 órától a Hazatalálás Baráti Kör Egyesület szervezésében idén is lesz Magyarok vására. Hazánkból és a Kárpát-medence egész területéről több mint 200 kézműves és termelő érkezik és mutatkozik be portékájával a piac területén. A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, reggeltől zenés programokkal várják a látogatókat! A helyi csoportok műsora mellett előadást tart a Kisszállási Színkör, valamint Gulyás László vándormuzsikus.

Március 21-én, 5 órakor nyílik meg a Közösségek Házában Füzér József karikatúra kiállítása. A tárlatot Jáger Levente újságíró nyitja meg. Az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz a Hahota, a Népsport, az Esti Hírlap és számos kiadvány kiskunhalasi születésű alkotójával.