Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Kiállítás, motivációs előadás, orgonazene a templomban, est filmvetítés a tóparton, kenyéráldás, koncertek és tűzijáték augusztus 20-án. Sok programot tartogat még a nyár hátralévő része. Összegyűjtöttük a kínálatot, Önök pedig válogassanak kedvükre való programot!

Fiatal alkotó komoly képei. Magányomat kiskutyákra cserélném – ezzel a címmel nyílik tárlat a halasi Sétáló utcai Közösségek Házában. A kiállításon Kozma Anita alkotásai láthatók. A tárlat megnyitója augusztus 13-án, pénteken 18 órakor lesz a Közösségek Házában.

Augusztus 17-é n, kedden ismét várja az érdeklődőket a forrás Új-Tükör Klub. Az est mottója: Legyőzhetetlenek vagyunk. Ignácz Magdolna és Szilágyi Noémi motivációs előadása 17-én 18 órakor kezdődik a Sétáló utcai Közösségek Házában. A Halasi Média és Kultúra Kft. programja díjmentesen látogatható.

Halasi állomása is lesz a Filharmónia Orgona Pont koncertsorozatának. Augusztus 13-án este 8 órától Tűzzel és lélekkel címmel Szotyori-Nagy Gábor orgonista és Pesti Ágota csellós adnak koncertet. További tudnivalók a filharmonia.hu weboldalon. találhatók.

Sóstó-party piknik augusztus 19-én. Újdonságként filmvetítéssel kezdjük az ünnepet. Az önök szavazata döntötte el, hogy az Üvegtigris első része kerül vetítésre a tóparti színpadnál. Hozzanak párnát, takarót, hogy még kényelmesebb legyen a filmvetítős piknik az ünnep előestéjén.

Augusztus 20–án az államalapítás ünnepén fél 9-kor az Alsóvárosi katolikus templomban ünnepi szentmise lesz kenyérszenteléssel. Az Országzászló emlékműnél 10 órakor vonják fel a nemzeti lobogót. A Végh-kúriában 9 órától gyermekjátszó és kenyérlángos-kóstolás várja az érdeklődőket. Fél 11-től Mága Ernő és zenekara lép fel, de lesz ökumneikus kenyéráldás is. Ezen a délelőttön nyílik meg Répa István kiállítása is, mely lovaskocsi maketteket mutat be.

A délutáni, esti helyszín már a Sóstó partja. 17 órától a Halas Concert Band majd a The Brandy szórakoztatja az ünneplőket. 20 órától Dance Folk Show veszi kezdetét Thomix és Nagy Teodóra közreműködésével. 21 órakor kezdődik a tóparton a tűzijáték. A napot Hoffer Dani koncertje és DJ Benny Party zárja.

E mellett rodeobika, ugrálóvár, körhinta, mobil játszóház, kisvasút, céllövölde és pónilovaglás várja az érdeklődőket. A tervek szerint a ”sivatag hajója” is ellátogat a Sóstó partjára, így tevegelésre is mód nyílik. Önöknek csak egy feladatuk van, szabaddá tenni magukat a programok idejére.