Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Zsidó fesztivál, szambás klubest, kiállítások, zenélő szélmalom és szüreti fesztivál. Programokban gazdag lesz Halason az augusztus vége, szeptember eleje. Összegyűjtöttünk egy kis ízelítőt a kínálatból.

Zsidó fesztivál lesz augusztus 29-én a halasi Petőfi utcai zsinagógánál. 11 órakor nyílik meg a program. Lesz keresztény-zsidó párbeszéd. A délután folyamán megnyílik egy fotó és festmény kiállítás, és ahogy az már hagyomány, koncert is várja az érdeklődőket.

Latinos hangulatú klubest. Augusztus 31-én, kedden ismét várja az érdeklődőket a Forrás Új-Tükör Klub. Bakaity Dóra szamba táncos lesz a vendég. A program 18 órakor kezdődik a belépés díjtalan.

Egyszerre két Kossuth- és Liszt Ferenc díjas művész lép fel Halason. Miklósa Erika énekel, Balázs János zongorázik a Zongopera elnevezésű koncerten a katolikus templomban. A szeptember elsején 19 órakor kezdődő program iránt már most óriási az érdeklődés. A város díszpolgára Miklósa Erika öt éve énekelt utoljára Halason.

Már szerveződik a Közösségek Háta új kiállítása. Szeptember 2-án nyílik meg Ellentétek – régi rajzórák emlékére címmel Baráth József közismert művésztanár térplasztikai tárlata.

Közeleg Kiskunhalas legnagyobb programja a Halasi Szüreti Fesztivál. A rendezvénynek a főtér lesz a helyszíne szeptember 10. és 12. között. A fesztiválon fellép többek között az Ocho Macho, a Gypo Circus a Kiscsillag, és a Pál utcai fiúk, de lesz táncdal fesztivál is László Attilával. A Szüreti Fesztiválról a halasmédia felületein folyamatosan közöljük majd részletes tudnivalókat.