Rókákról szavaltak a halasi ovisok
Kultúra

Rókákról szavaltak a halasi ovisok

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete tizenötödik alkalommal szervezte meg városi óvodás versmondó versenyét. A kicsik ezúttal is a Martonosi Pál Városi Könyvtárban gyűltek össze, ahol ravaszdi rókákkal kapcsolatos verseket adtak elő.

A megjelenteket Mongyi Marianna, a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületének elnöke köszöntötte. Mint mondta, büszke arra, hogy az egykoron megálmodott és elindított versenyük tizenötödszörre is felkeltette a város ovisainak figyelmét.

- Ez a verseny mindig lehetőséget biztosít egy találkozásra, a természettel. A gyerekek minden alkalomra nagyon készülnek, így történt ez az elmúlt hetekben is. Kezdetben ezt a programunkat egy szakmai nappal egybekötve valósítottuk meg, s olyankor az adott napi előadónk volt a zsűri elnöke. Aztán ahogy „kamaszodott” a rendezvény, önálló lábakra tudott állni a program – mesélte a főszervező.

A zsűri elnöke ezúttal Palásti Károly pedagógus volt. Elárulta, milyen szempontokat vett figyelembe a produkciók értékelésekor.

- Középiskolai tanár vagyok, ilyenkor pedig óvodások szavalatát kell értékelnem. Ez mindig nagyon nehéz. Elsődleges szempont, hogy értem-e az adott verset, de az is lényeges, hogy hallom-e az előadást. Ezen felül még az is plusz pontot jelenthet, ha mondjuk, más hangon szólal meg a versben a róka, mint a többi szereplő – fejtette ki a zsűrielnök.

A versenyről senki nem távozott haza üres kézzel. Minden fellépőt díjaztak, a legügyesebbek pedig aranyminősítésben részesültek. Ezen felül Hamza Levente, Németh Botond Levente, Kocsis Csenge, Vékony-Szabó Szofi, Vándor Villő Varga Tamás és Gál Noel ott lehetnek a most szombaton megrendezésre kerülő Hatvani Zoltán Szavalóversenyen, mint vendégfellépők.

A helyszínen készült felvételeinket, interjúinkat jövő csütörtökön láthatják az érdeklődők, a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának legfrissebb adásában.