Sikeres visszatérés
Kultúra

Sikeres visszatérés

A szülés után egy ideig otthon maradt, de már vállal fellépéseket Nagy Teodóra. A hegedűművész pályája Kiskunhalasról indult. Szülővárosában is bemutatta már zenésztársával, Szűcs Tamással, Thomx-szel a Dance Folk Show-t, melyből ízelítőt kaphatott Budapesten az MVM Retro Dome közönsége egy fergeteg party alkalmával. A nagy visszatérésre több ezres tömeg előtt került sor.

- Édesanya lettél. Hogyan változtatták meg az ikrek a privát és a szakmai életedet?

- Teljesen leállt minden, az összes időmet nekik szenteltem. Dorothea és Andreas, a két pici ellátásának, nevelésének a nagy része kettőnkre marad a férjemmel. Kosztival miénk a feladatok oroszlánrésze. Szinte mindent nekünk kell megoldani, a zenélésre nem nagyon jutott idő eddig. Ha van egy kis szabadidő, olyankor az ember inkább alszik egyet. A gyerekek most már héthónaposak, kialakult a napi rutin.

- Nekik is énekelsz?

- Persze. A zenei fejlődésben fontos is, hogy halljanak muzsikát. Énekeltem és hegedültem is már nekik.

- Mennyi időt hagytál ki, míg visszatértél a színpadra?

- A szülés előtt pár hónappal már nem léptem fel, tavaly áprilistól már nem zenéltem. December 30-án volt az újbóli közös fellépésünk Thomx-szel, majd január 14-én a következő, mindkettő Budapesten.

- A felkérések elfogadásánál fontos most, hogy közel legyenek a lakóhelyetekhez?

- Koszti is, a rokonok is dolgoznak, könnyebb így megoldani a fellépéseket. Ha távolabbra kell menni, az nekem egyelőre nehezítő tényező, de kivitelezhető.

- Idén az MVM Retro Dome fergeteg party-ja alkalmával több ezres tömegnek, világsztárok előtt játszottatok. Milyen élményeket szereztél a nagyszabású házibulin?

- Nagyon érdekes volt. Thomx-szel mi a középső színpadon voltunk, körbevettek minket a nézők. Először azt sem tudtam, merre nézzek. Élményt jelentett a közönség jelenléte és az is, hogy minden elképesztően jól szólt. Meglepően jó volt a hangtechnika, mindent megterveztek. Flottul ment, tervszerűen haladt az egész. Patikamérlegen kimérték. Tomi kezdett dj-ként egy hosszabb szettel, majd közösen is játszottunk negyedórát, ízelítőt adva a DanceFolk Show-ból.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap január 25-i számában olvashatják.