Sokan járnak a halasi könyvtárba
Kultúra

Sokan járnak a halasi könyvtárba

Naponta sok könyv kerül ideiglenesen új tulajdonoshoz a kiskunhalasi könyvtárban. Amióta enyhültek az ilyen intézményekre is vonatkozó járványügyi szabályok, egyre többen jönnek könyvet kölcsönözni.

- Szinte minden korlátozás alól mentesülnek már a hozzánk látogató érdeklődők. Mindössze annyit szeretnénk kérni, hogy a válogatás idejét maximalizálják egy órában. Ugyanez az idősáv vonatkozik az ingyenes internethasználatra és az olvasótermi kutatásokra is, legyenek szívesek ott is betartani az egyórás limitet! Egész nyáron nyitva voltunk, így a kánikulai hónapokban is lehetett jönni könyvet kölcsönözni, most mégis megfigyelhető, hogy az ősz beköszöntével még inkább többen látogatnak el a könyvtárba, aminek mi nagyon örülünk, mindenkit várunk szeretettel – mondta lapunknak Erhardt Györgyi a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatója.

És valóban, ott jártunkkor is sokan szemezgettek a könyvújdonságok közül. Többen voltak, akik konkrét tervekkel, elképzelésekkel érkeztek ide.

- Én nagyon szeretek könyvtárba járni. Sokszor már otthon eldöntöm, mit is szeretnék majd hazavinni, így egyből tudom mondani a könyvtárosoknak, milyen kötetekre lenne szükségem. Olyan is van persze, hogy itt, a polcokat böngészve látok meg valami olyan könyvet, ami egyből megtetszik, és már viszem is haza. Két, három hetente jövök és sosem mentem még el üres kézzel, annyi érdekességet találni itt, hogy mindig öröm betérni – árulta el Oláhné Szabó Mária.